Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Hazır gıdaların zararları nelerdir ?

Hazır gıdaların zararları denildiğinde akla ilk gelen sıklıkla tükettiğimiz, bol lezzetli fast food gıdalar gelmektedir

Hazır gıdaların zararları denildiğinde akla ilk gelen sıklıkla tükettiğimiz, bol lezzetli fast food gıdalar gelmektedir. Lezzetli oluşlarına aldanıp tüketilen bu gıdalar insan sağlığını ciddi boyutta tehdid etmektedir.

sağlıksız yemekler ustamgeliyor.jpg

Küçük veya büyük fark etmeden her yaştan insanınn çok severek tükettiği bu fast food gıdalar ve kapalı konserve gıdalar son yıllarda  çoğalarak önü alınamaz hale gelen kanser hastalıklarının ilk sebeplerindendir.

sağlıklı beslenme ustamgeliyor.jpg

Masum görünümlü bu hazır gıdalar düzenli tüketildiğinde kişinin diyabet hastası olmasına da sebebiyet vermektedir. Hazır gıdaların tüketilmesindeki bu artışı günlük hayatın temposunun artmasına bağlayan uzmanlar, artan kısırlık, diyabet, kalp krizi, obezite ve kanserin hazır gıda tüketimindeki artışla bağlantısına işaret ederek, özellikle çocukların hazır gıda tüketiminden olabildiğinde uzak tutulması gerektiğinin de altını çiziyor.

paket yiyecekler ustamgeliyor.jpg

Hazır gıdaların içersinde yer alan bazı maddelerin çocukların gelişiminde özellikle boy uzamasında durmaya sebep olduğu da saptanılmış veriler arasındadır. Hemen hemen tüm hazır gıdaların içerisinde kimyasal madde olması da kişinin tükettiği hazır gıdalar sonucu ciddi sağlık sorunları yaşamasını kaçınılmaz hale getimektedir.

sağlıksız yiyecekler ustamgeliyor.jpg

Saymakla bitmeyen hazır gıdaların zararları , sıralandığında kızartarak sunulan besinler ilk sırada olarak verilmektedir. Kızartma sırasında kullanılan sıvı yağlar ısı derecesinde artış olduğu zaman sağlık açısından ciddi hastalıklara neden olmaktadır. ( Kalp krizi, diyabet, obezite vb. bir çok dondurulmuş gıda tüketiminde yaşanan zehirlenme vakaları da, bu gıdalardan uzak durmak için ciddi bir nedendir.

sağlıksız beslenme ustamgeliyor.jpg

Kalorileri de oldukça yüksek olan hazır gıdalar kilo problemi yaşıyanların kaçarak uzaklaşması gereken ve her açıdan insanlara düşman niteliğindeki besinlerdir.

paket içecekler ustamgeliyor.jpg

Pakete giren tüm gıdaların zararlı olduğu uzmanlar tarafından ıspatlanmış olup, abur cubur katagorisindeki tüm besinlerinde insan vücuduna özellikle gelişme çağındaki çocuklara ciddi boyutta zarar verdiği ıspatlanmış bir gerçektir.

hamburger ustamgeliyor.jpg

Kilo probleminin diğer sağlık sorunlarının yanında çok daha masum kalmış olması özellikle ebeveynler olarak çocukların abur cubur taleplerine sağlıklı alternatifler üretmeleri gerekmektedir.

hazır yiyecekler ustamgeliyor.jpg

Hazır meyve suları, meyveli sütler yerine evde yapacağınız meyve suları veya meyveli sütler yaparak, sebzelerden eğlenceli tabaklar hazırlayarak çocuğunuza olabildiğince hazır gıdalar yerine kendi yaptığınız besinleri tükettirmeye çalışın.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler