Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Havuz temizliği nasıl yapılır?

Düzenli temizliği yapılmamış olan bir havuzun insan sağlığı için ciddi bir tehdit olduğunu söylemek mümkündür.

Havuz temizliği ciddiye alınması ve önemsenmesi gereken bir iştir. Düzenli temizliği yapılmamış olan bir havuzun insan sağlığı için ciddi bir tehdit olduğunu söylemek mümkündür.

havuz temizletme ustamgeliyor.jpg

Havuz temizliğinde ilk dikkat edilen konulardan biri havuzun yosun tutmaması gerektiğidir. Bunun için havuz suyu doldurulmadan önce Dezenfekte için kullanılması gereken ilaçlarla havuzun zemini özenli bir şekilde yıkanır. Daha sonra havuz duvarları yosun tutmasını engelleyen fırça ile fırçalanarak bir saat beklenir ve su bu işlemden sonra doldurulur.

havuz temizletme.jpg

Fiziksel ve kimyasal olarak gereken şartların sağlanmadığı yüzme havuzlarında sağlık için pek çok risk ortaya çıkmaktadır. Havuz suyunu dezenfekte ederek temizlemek için klor yahut ozon gibi kimyasallar kullanılmalıdır. Berrak görünümlü su temiz olduğunun  da bir göstergesidir.

havuz temizletme fiyatları.jpg

Özellikle toplu kullanılan havuzlarda temizlik ve bakım yapıldıktan sonra sonuç tüm havuz kullanıcılarının görebileceği bir yere asılarak mutlaka paylaşılmalıdır. Havuz suyunun düzenli olarak filtreden geçirilmesi de havuzun hijyenik olması açısından oldukça önemlidir. Filtre sayesinde havuz suyu, saç dökülmeleri ve deri dökülmelerinden havuzu arındırır ve daha sağlıklı hale gelmesine neden olur.

havuz temizliği ustamgeliyor.jpg

Havuz suyunun temizliği için özel yapılan deterjanlar ve filtreler havuzun o anki temizliği için yeterli olsa da uzun vadeli yeterli olmamaktadır. Bu nedenle havuz filtresi günde iki defa kontrol edilip ters yıkama yöntemi ile temizlenmeli ve kıl tutucu filtresi ise haftada iki kez mutlaka temizlenmelidir.

havuz temizliği.jpg

Genel temizlik dışında havuz temizliği insan sağlığı için rutin olarak yapılması  gereken bir işlemdir. Bu işlem  sırasında uygulanması gereken maddeler ise şöyledir;

  • Klor
  • pH düşürücü
  • Yosun giderici
  • Sıvı toparlayıcı

havuz temizliği fiyatları.jpg

Klor: Toz veya tablet halinde havuz suyuna atılarak kullanılır. Su içine atılan klorun insan sağlığı için herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Fakat kişinin toz veya kalıp klor ile direk etkileşime geçmesi tahriş edici sorunlara neden olabilmektedir.

pH düşürücü: Suyun pH değerini dengeler ve genelde yükselme eğilme gösterir.

havuz temizliği fiyatları ustamgeliyor.jpg

Yosun giderici: Sıvı olarak suyu dökülür ve havuzda yosun oluşumunu önler.

Sıvı toparlayıcı: Havuz içerisindeki küçük pislikleri bir araya toparlayarak kum filtresine takılmasını  sağlar. Bu sayede pisliklerden arınan havuz daha berrak bir görüntüye ve daha hijyenik bir alana dönüşür. Tüm bu işlemler için profesyonel bir temizlik şirketi ile de anlaşmanız havuzunuzun hijyeni açısından oldukça pratik bir çözüm olacaktır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler