Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Gitar Dersleri Kapsamında Neler Var?

Türkiye’de enstrüman dendiğinde ilk akla gelen gitar oluyor. Özellikle gençlerin ilgi gösterdiğinden söz edilebilir.

Türkiye’de enstrüman dendiğinde ilk akla gelen gitar oluyor. Özellikle genç ve orta yaş grubunun bu enstrümana büyük bir ilgi gösterdiğinden söz edilebilir. Sosyal ortamlarda da sıklıkla çalınması bu ilgiyi daha da pekiştiriyor. Ancak genellikle gitar kursu almak ve bu enstrümanı profesyonel bir şekilde çalmak söz konusu olduğunda çok sayıda kişinin çekingen davrandığını da belirtmek gerekiyor. Bunun nedenlerinden biri de kurslar kapsamında hangi eğitimlerin olduğunun bilinmemesi var.

Gitar Dersi.jpg

Öncelikle gitar kursu için nota bilmeniz gerekmiyor. Dersler kapsamında bu bilgiyi de alacağınızdan emin olabilirsiniz. İlk derslerde önce bu enstrüman size tanıtılıyor. Gitarı nasıl tutacağınız ve hangi pozisyonlarda bu enstrümanı çalabileceğiniz konusunda bilgi alıyorsunuz. Ardından gitarı akort edebileceğiniz bilgisini de hem teorik hem de uygulamalı olarak alıyor ve derslerden önce artık gitarınızı kendiniz akort edebiliyorsunuz.

Gitar hocası.jpg

Gitar Kursu Neleri Öğretir?

Elbette özel kursların programları değişkenlik gösterebilir. Ancak pek çok kursun gitar çalarken yapılan yanlışları da kursiyerlere ayrı bir ders olarak aktardığını belirtelim. Bu yanlışları yapmamanız için yaygın hatalar hakkında bilgi alabiliyorsunuz. Ardından gitara parmakların nasıl yerleştirildiği ve numaralar da size uygulamalı olarak öğretiliyor. Parmakların doğru yerleşmesi gitar dersleri arasında en önemli olanlardan biridir.

Gitar dersleri İstanbul.jpg

Gitar terminolojisi hakkında bilgi içeren derslere de bu eğitim kapsamında yer veriliyor. Çünkü gitar eğitiminde bazı terimler kullanılıyor ve bu terimlerin anlamlarını bilmeniz lazım. Bu sayede ileride kendinizi geliştirirken de terimlerin anlamları konusunda zorlamayacaksınız. Bu arada klasik gitar dersleri içerisinde gitarın parçaları da kursiyerlere tanıtılıyor. Enstrümana hakim olmanız bakımından bu derslerin de önemli olduğunu belirtelim.

Gitar dersleri.jpg

Gitar Çalmayı Öğrenmek Ne Kadar Sürer?

Elbette gitar dersleri bunlardan ibaret değil. Diğer bilgiler de aktarıldıktan sonra en basit notalarla bazı egzersizler yapılmaya başlanıyor. Basit şarkıları gitar ile çalmaya başladıktan sonra bol miktarda pratik yaparak daha zorlu şarkılara geçiş yapabilirsiniz. Tüm bunlar için uzun bir zaman dilimini gözden çıkarmanız gerekmiyor. Gayet kısa bir süre içerisinde gitar çalmayı öğrenebilirsiniz. Kurs programında derslerin yoğunluğuna göre bu süre değişebiliyor.

Gitar dersi fiyatları.jpg

Bu arada önceliğiniz nitelikli bir eğitim sunan bir kurs bulmanız olacak. Bu konuda imdadınıza yetişen elbette Ustamgeliyor.com olacak! Sitemiz üzerinden talep formunu doldurmanız halinde size gelen fiyat tekliflerini öğrenmeye başlayabilirsiniz. Bu noktada gitar kursu fiyatları hakkında da bilgi sahibi olacağınız için ekstra bir fiyat araştırması yapmaya gerek duymayacaksınız.

Size gelen fiyatları kıyaslayarak bütçenize uygun rakamı sunan kursu seçebilirsiniz. Tercihinizi birebir size ders verebilecek olan bir gitar hocası bulmaktan yana da kullanabileceğinizi hatırlatalım. Ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz bu hizmetimiz kapsamında size en yakın kursları hızlı ve kolay bir şekilde tespit edebilirsiniz. Hemen şimdi talep formunu doldurmaya başlayın, kategorinizi seçin ve fiyat tekliflerinin gelmeye başlamasını bekleyin.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler