Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Fitness zayıflama sporumudur? Kas yapma sporumu?

Fitness’ın isminden de anlaşıldığı gibi amacı fit ve sağlıklı olmaktır.

Fitness özellikle ülkemizde vücut yapma sporu ile karşılaştırılan ve hatta çoğu kişi tarafından hala kas yapma sporu olarak bilinen bir spor dalıdır. Birçok spor salonu kendi bünyesinde fitness sporuna salonlar açarak yoğun talebi karşılamaktadır.

fitness hareketi ustamgeliyor.jpg

Fitness'ın isminden de anlaşıldığı gibi amacı fit ve sağlıklı olmaktır. Kas yapma sporu olmayan fitness'ın amacı tamamen sağlıklı zayıflama, zinde kalma, fit ve sıkı bir vücuda sahip olma, esneklik kazanmaktır. Vücut geliştirme sporu, fiziksel olarak vücudun güçlendirilmesine dayalı vücudun tamamı veya belirli bölümlerinin kaslarını geliştirmekken, Fitness da ise vücutta bulunan yağlar için yapılan egzersizlerden dolayı kas haline gelerek sıkı bir görüntü sağlar fakat buradaki amaç kas yapmak değil sağlıklı olmak ve sağlıklı zayıflama eylemidir.

fitness kursları fiyatı ustamgeliyor.jpg

Fitness da kaslar, vücut geliştirme sporunun aksine hacimsel olarak gelişmez fakat sıkı bir görünüme sahip olur. Bu sporda birçok egzersiz çeşidi bulunmaktadır. Gerek spor aletleri gerek vücut hareketleri ile yapılan egzersizler, vücudun tüm kaslarını çalıştırarak hem sağlıklı olmaya hem de sağlıklı kilo verme işlemine yardımcı olur.

fitness kurs fiyatları ustamgeliyor.jpg

Koşma, yürüyüş, tempolu yürüyüş, pedal çevirme, yüzme, aerobik ve kardiyovasküler egzersizler fitness sporunun en çok kullanılan egzersiz çeşitlerinden bir kaçıdır. Aynı zamanda bu sporu diğerlerinden ayırt eden en büyük özelliği ise diğer spor dalları gibi bölgesel çalışılmaması ve tüm bölgeleri çalıştırarak olağan üstü bir esneklik sağlamasıdır.

fitness ustamgeliyor.jpg

Psikolojik olarak da ciddi boyutta dinginlik, gevşeme ve rahatlama sağlayan bu spor dalı birçok psikolog tarafından danışanlarına tavsiye ettiği bilinmektedir. Diyetisyenlerin de sıklıkla önerdiği fitness birçok egzersizi içinde barındırdığı için düzenli yapıldığı taktirde sıkı ve fit bir görüntüye sahip olmanızı sağlayarak ciddi kilo verme ve sıkı görünmenize öncülük edecektir.

fitness hareketleri ustamgeliyor.jpg

Düzenli fitness yapan kişilerin vücutları, fazlasıyla esnekken kas yapmış kişilerin vücutları, şişen kaslarından dolayı esnekliğini kaybeder. Fitness sporundaki amaç vücuttaki yağ oranını az tutarak fit bir görünüme sahip olmakken, vücut yapma sporunda amaç yağ oranının tamamını kasa çevirmek ve yalnızca bu amaçla spor yapmaktır.

fitness kursları ustamgeliyor.jpg

Fitness, insan vücuduna birçok açıdan yarar sağlamaktadır. Bunlardan bir diğeri ise vücutta var olan yüzlerce kas gruplarını geliştirerek yaşlanmadan dolayı oluşabilecek kas gevşemelerine, kasın gereken işlevi artık yeteri kadar yerine getirememesine ve bu yüzden harekette oluşacak zorluklara neden olmadan, bu sporla bu tarz rahatsızlıkları önlemektedir.

Özel fitness koçluğu için ihtiyacınız olan en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler