Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Evinizi kış moduna sokmanın püf noktaları

Birkaç dokunuşla ev dekorasyonu kışa nasıl hazır hale getirilir gelin beraber inceleyelim.

Kışın yavaş yavaş gelişiyle beyaza, buz rengine kısacası açık ve soğuk renklere boyanan ve bu tonlarda dekore edilen evlerin yazın içi ferahlattığı kadar kışın da içi üşüten bir etkisi vardır. Bu da kışın birkaç dokunuşla evin dekorasyonunu kışa hazırlanmanız gerektiği anlamına gelmektedir.

kış evleri dekorasyonu.jpg

Korkmayın, baştan aşağı bir değişimle hem masraf hem de kalabalık ve pislikle uğraşmanız gerekmeyecek. İşe ilk önce yazın içinizi ferahlatan ve üşüten duvar boyası değişiminden başlamalısınız. Bu değişim kış dekorasyonu uygulayanlar için olmazsa olmazlardan ilkidir.

kış evleri ustamgeliyor.jpg

Yapmanız gereken ise evinizde seçeceğiniz ve sık kullandığınız bir köşenin duvarını kış renklerinden bir renge boyamak ve gördüğünüzde bir sıcaklık sağlamaktır. Örneğin mürdüm rengi, kahverengi, bordo rengi veya kırmızı rengi gibi beyine sıcaklığın sinyalini veren ve aslında çok da sıcak olmayan bir ortamda beyine üşümemesini kodlayan tonlardır. Bundan dolayı kış dekorasyonu yapacak olanlar için ilk adımlardan biridir.

kış evi dekorasyon fikirleri.jpg

Kış dekorasyonu konusunda bir diğer adımı ise kış aksesuarlarına sıkça yer vererek yapabilirsiniz. Yazı anımsatan obje ve aksesuarları ardiye dolabına kaldırarak kışı anımsatan ve içe sıcaklık veren aksesuarlarla süsleyebilirsiniz. Örneğin geniş vazolarla çam dalları ve büyüklü küçüklü mumlarla mekânınıza anında bir kış ve sıcak mekân havası vermeniz mümkün.

ev dekorasyonu için dekoratif ürünler.jpg


Işıklandırmalara dikkat

Kış aylarında ışıklandırma yaz aylarına nazaran daha farklı bir görev görmektedir. Yazın ferahlığı ve genişliği çoğaltması için kullanılan ışıklandırma sistemi kış aylarında belli saatten sonra daha çok loş bir ortam oluşturması için kullanılmaktadır. Kış aylarında gece lambalarını andıran yan ışıklandırmalar, abajurlar, mumlar oldukça sık tercih edilerek mekâna sıcaklık ve dinginlik katmaktadır.

kış evleri.jpg

Koltuk takımınız tek renk ve açık tonlarda ise üzerine koyacağınız hareketli ve sıcak renklere sahip kırlentlerle koltuğunuzu hareketlendirin ve beyaz olan ana planı arka fon haline getirin. Duvarınıza taş paneller uygulayarak da sıcacık bir ortam oluşturabilirsiniz. Doğal ve endüstriyel bir dekorasyon tarzı olan taş duvarlar içinizi ısıtırken mekâna girenler için psikolojik bir ısıtıcı değerini taşıyacaktır.

evlerin kış hali.jpg

Son olarak tüylü halılar ve el örgüsü (kanepe üstü) battaniyelerle kışın tadını evinizde çıkarabilirsiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler