Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Evinizde beslemek için uzun ömürlü 4 balık çeşidi

Eğer balık bakamaya karar verdiyseniz ve hangi balığın kolay bakımlı ve uzun ömürlü olduğunu merak ediyorsanız tıklayın.

Evde beslemek istenen hayvanların başında gelen balıkla, kolay bakımlı olduğu düşünüldüğünden dolayı en sık tercihler arasında yer almaktadır. Balık bakımı kedi, köpek, kuş gibi evcil hayvanlara nazaran kolay görünse de aksine oldukça hassasiyet ve dikkat gerektiren bir iştir.

akvaryum.jpg

Doğru ilgilenilmediğinde, doğru beslenmediğinde ve suyu doğru temizlenmediğinde balığın su yüzeyinde sırt üstü süzüldüğünü görmeniz oldukça olası bir durumdur. Fakat yoğun bir çalışma hayatınız veya başka yoğunluklarınız varsa mutlaka daha dayanıklı ve uzun ömürlü balıklar tercih etmeniz gerekir. Aksi halde balığınızın fazla yahut az beslendiğinde ölebilir. Dayanıklı balıkları sıralayacak olursak listenin başında tetra balığı gelmektedir.

terta balığı.jpg

Tetra balığı

Tetra balıkları, balık bakımına yeni başlayanlar için muazzam bir seçenektir. Işıklı bir akvaryum içerisinde, yalnızca akvaryumun ışığı olan odanızda renkli ve oldukça hareketli olan tetra balığını izlemek oldukça eğlenceli ve dinginlik veren bir hal alacaktır. Küçük boyutlara sahip olan bu balıktan akvaryum içerisine oldukça fazla ve renkli alabilirsiniz.

terta-balığı-bakımı.jpg

Tetralar için bol bitkili bir akvaryum mutlu bir yaşantı anlamına gelmektedir.

vatoz balığı.jpg

Vatoz balığı

Vatoz balıkları kendi hallerinde huzurlu balık çeşitlerindendir. Akvaryum temizleyicide diyebiliriz. Akvaryum dibinde ve yanlarındaki alglerle beslenebilirler. Bu yüzden evinizde besleyeceğiniz vatoz balıkları işinizi oldukça kolaylaştırarak akvaryum suyunuzu daha seyrek temizlemenize yardımcı olacaktır. Başka balıkların artıklarını ve yoğun yiyerek bir hayat geçirebilen nadir balık türlerindendir.

zebra balığı.jpg

Zebra balığı

Zebra balıkları 19 ile 25 derecelik bir sıcaklıkta yaşamalıdırlar. Bundan dolayı kullanacağınız akvaryumda mutlaka filtre takılı olmalıdır. 19-20 litrelik küçük akvaryumda yaşamaları mümkündür. Ancak zebra balıkları 5,6’lık balık gruplarıyla birlikte yaşarlar bundan dolayı rahat hareket edebilmeleri için daha geniş akvaryum tercih edilmelidir. Akvaryum temizliği için de belli aralıklar ayarlanarak düzenli bir şekilde temizlenmelidir.

lepisten balığı.jpg

Lepistes balığı

Lepistes balıkları hızlı ve fazla üreyen bir cinse sahiptir. Büyük bir balık ailesi isteyenler için dayanıklı ve üretken olan bu balık cinsi tercih edilebilir. Ancak geniş ve büyük bir balık ailesi istemeyenler için lepistes balıkları aynı cinslerden tercih edilmelidir. Böylece üreme olmaz ve uzun süre dayanıklı balıklarınızla oldukça mutlu yaşayabilirsiniz.

Akvaryum hizmetleri için ihtiyacınız olan en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da. HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler