Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Engelli Asansörleri Nasıl Kurulmalıdır?

Ustamgeliyor asansör ustaları seni bekliyor. Hemen talep oluştur ve pek çok ustadan teklif al.

Engelli Asansör Standartları

Engelli bireylerin hayatlarını hızlandırlan ve kolaylaştıran yeniliklerden biriside hiç kuşkusuz engelli asansörleridir. Ülkemizde yeni inşaa edilen binaların kapı genişlikleri asansör sistemleri, bina girişleri engelli bireylerinin yaşamlarını kolaylaştıracak şekilde tasarlanmaktadır. Eski binalarda ise engelli bireyler için iyileştirme çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Engelli asansörleri ülkemizde hemen hemen her binada bulunmakta olan asansör çeşitleri arasında yer almaktadır. Engelli asansörlerini insan nakline uygun diğer asansörlerden ayıran bir takım özellikler bulunmaktadır. Bunlardan ilki engelli asansörlerinin kapı genişlikleri ve ebatlarıdır. Bu asansörlerde kapı genişlikleri engelli bireylerin asansör içerisine rahatlıkla tekerlekli sandalyeleri ile girebilecekleri genişlikte olmalıdır. Asansör ebatı da son derece mühimdir. Engelli asansörlerinin engelli bireylerin başka bir kimseye ihtiyaç duymadan asansör içerisinde dönebilecekleri büyüklükte olmaları gerekmektedir. Kapıların otomatik bir şekilde açılıp kapanması ve görme engelli bireyler için katlar arası geçişlerde sesli uyarı mekanizmalarının bulunması gerekmektedir. Asansör otomatik kapı engelli asansörlerinde olması hayati önem arz etmektedir. Sensörlü kapılar engelli bireylerin asansör kapılarının aniden kapanması sebebi oluşabilecek kaza ve yaralanmaların önlenmesine yardımcı olacaktır.

Engelli Bireyler İçin Bina Standartları

Binalarda asansörlerin engelli bireylerin kullanımına uygun olarak tasarlanması son derece mühimdir. Engelli bireyler için inşaat yönetmeliklerinde önemli maddeler bulunmaktadır. Engelli asansörü bulunmayan binalarda merdivenle çıkılması gereken yerlere rampa yapılması zorunludur. Rampaların yüksekliklerinin maksimum yüzde altı olması gerekmektedir. Asansörler kabinlerininde standartları bulunmaktadır. Asansör derinliğinin en az 1 metre 40 santimetre olması gerekmektedir. Kabin genişliği bir tekerlekli sandelyenin rahatça asansör içerisine sığabileceği kadar yani minimum 1 metre 10 santimetre olması gerekmektedir. Asansör ile ulaşım sağlanamayan tüm noktalarda ya engelli rampası bulunmalı yada bina giriş mahallerinde basamak bulunmamalıdır. Yeni yapılmakta olan binalar yapı ve asansörlerini bu standartlara uygun yapmadığı takdirde bina oturum ruhsatı verilmemektedir. Özürlü asansörleri ve binaların engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak şekilde tasarlanması ve yapılması yasal bir zorunluluktur.

Engelli asansör işleri için ihtiyacın olan en iyi ustalar Ustamgeliyor.com'da. 
HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler