Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Doğum fotoğrafçılığı ile en özel anınızı ölümsüzleştirin

Doğum fotoğrafçılığı, günümüzde hala pek çok bilinmeyen, emek ve duygu isteyen bir iştir.

Doğum fotoğrafçılığı, günümüzde hala pek çok bilinmeyen, emek ve duygu isteyen bir iştir. Fotoğrafçılık, kendi içerisinde birçok kola ayrılır bunlardan bazıları şöyledir, düğün fotoğrafçılığı, nişan fotoğrafçılığı, portre fotoğrafçılık, dış mekan fotoğrafçısı, emlak fotoğrafçılığı, reklam fotoğrafçılığı ve doğum fotoğrafçılığıdır.

bebek fotoğrafı.jpg

Hepsi kendi alanında bir profesyonellik ve eğitim isteyen mesleklerdir. Günümüz de ise özellikle doğum fotoğrafçılığı sevilmiş ve anne, bebek ve ailesi için oldukça tercih edilmektedir.

bebek fotoğrafçılığı ustamgeliyor.jpg

Ancak hem fazla duyulmamış olması hem de belli çekingenliklerden dolayı (özellikle baba adaylarının)tercih etme konusunda tereddütler yaşanmaktadır.

bebek fotoğrafları.jpg

En sık sorulan sorulardan biri olan, doğum fotoğrafçısı tam olarak ne çeker sorusuna cevap verelim; doğum fotoğrafçısı, aile ve bebeğin kavuştuğu o gün tam olarak ne yaşandığını her ayrıntısına kadar aile için çeker.

bebek fotoğrafı ustamgeliyor.jpg


Doğum fotoğrafçısı hangi anları çeker?

Bebek dünyaya gelmeden anne adayının ve ailenin fotoğrafları, annenin doğuma hazırlanış anı, doğuma gidiş ve doğum anı, anne ve bebek buluşması, bebeğin ilk muayenesi, yıkanması ve tüm ölçümlerinin yapıldığı abların fotoğrafları doğum fotoğrafçısı tarafından çekilmektedir.En sık sorulan sorular arasında bir diğeri ise; doğum gecenin 3’ünde olsa dahi fotoğrafçı gelecek mi? Elbette.

yenidoğan bebek fotoğrafı ustamgeliyor.jpg

En başında da söylediğimiz gibi doğum fotoğrafçılığı profesyonellik isterken, duygu ve bu işi sevmenin de gerekli olduğunu söylemektedir. Aylardır beklenen telefonun gecenin bir yarısı gelmesi, sıcak yatağınızdan hızlıca kalkarak apar topar bir şeyler giyerek fotoğraf makinanızı alarak hastaneye gitmek doğum fotoğrafçılarının işlerinin bir parçasıdır. Bunu da yalnızca bu işi seven kişiler yapabilir.

yeni doğan bebek fotoğrafçılığı ustamgeliyor.jpg

Uzun yıllardır bu mesleği yapan kişiler işinde başarıyı yakalamış kişiler bu işi, çocukları seviyor anlamına gelmektedir. Çekilen fotoğrafların detaylı çekildiği, doğumhane de, anne ve bebeğin odasında bebeğin eli, ayakları, giysileri, anne ile bakışmaları, baba ile tanışma anları, odanın süslenişi, ailenin diğer üyeleri ile buluşması, yaşanan duygusal anlar hepsi tek tek çekilerek ailenin anı defterinde müthiş bir anı olarak kalmaktadır.

bebek fotoğrafları ustamgeliyor.jpg

Mutlaka yedek fotoğraf makinası ve yedek hafıza getiren doğum fotoğrafçıları her ihtimale karşı önlem alarak o an bir aksilikle karşılaşıp çekimin aksamasını istemezler.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler