Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Demir eksikliğinin çocuğunuz üzerindeki ciddi zararlarına dikkat!

Demir eksikliği ebeveynlerce pek ciddiye alınmayan ancak çocuk sağlığını oldukça etkileyen bir durumdur. İşte demir eksikliği belirtileri:

Demir eksikliği ebeveynlerce pek ciddiye alınmayan fakat basit olmayan bir vitamin eksikliğidir. Zamanında fark edilmeyen ve önlemi alınmayan demir eksikliği; beyindeki fonksiyonları ve sinir sistemini ciddi oranda etkilemektedir. Yalnızca çocuğun motor hareketlerinde değil; duygusal, sosyal, bilişsel gelişiminde sorunlarla kendini göstermektedir. Demir eksikliği, çocukların odaklanma ve dikkat sorunu yaşamalarına neden olmaktadır. Sosyal ve fiziksel çevrelerindeki uyarılara oldukça az pozitif yanıt vermektedirler.

demir eksikliği.jpg

Uzmanlar tarafından yapılan analizler kısa süreli adapte olabilmenin yanı sıra; çocukta oluşan mutsuzluk, korkma, gerginliğin daha fazla olduğunu göstermiştir. Çocuğunda bu gibi bulgular olan ebeveynlerin mutlaka demir eksikliği konusunun da üzerinde durmaları ve bir uzmandan destek almaları gerekmektedir.

dikkat dağınıklığı-demir eksikliği.jpg

Tespitin gecikmesi ve uzun süre devam eden dikkat dağınıklığı, zekâ (IQ) düzeyinde ciddi oranda azalmaya neden olmaktadır. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite yanı sıra okul performansında da düşme görülmektedir.

fazla demir.jpg

Vücuttaki demirin fazlası, çocuklara zararlı

Tıpkı demir eksikliğinin çocuğa zarar vermesi gibi, vücutta normalden fazla demirin oluşu da çocuk için zararlıdır. Bu bilginin oldukça az bilinmektedir. Demir toksin potansiyeli de olan bir element olup vücudun normalden fazla demire maruz kaldığında kalp, akciğer, karaciğer olmak üzere; cilt, kemik, eklemler ve beyine kadar zararları bulunmaktadır.

demir zehirlenmesi.jpg

Vücutta fazla olan demir insan sağlığını ciddi oranda bozabilmektedir. Çocuğunuzun demir içeren ürünleri aniden ve fazla oranda alması, demir zehirlenmesine yol açabileceği gibi, aşırı doz içeren ürünleri uzun süre almaları da demir yüklenmesine ve zamanla benzeri belirtilere neden olmaktadır.

demir-eksikliği.jpg

Normalde bağışıklık sistemi zararlı bakterileri öldürürken demir elementine gereksinim duyuyorken, vücutta fazla miktarda serbest demir varlığında ise tam tersi olarak bakteri ve virüslerin çoğalmasını uyarabilmekte ve enfeksiyon riskini arttırabilmektedir.

süt-demir-kansızlık.jpg

Demir eksikliği tedavisi dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. En sık yapılan yanlışlardan biri olan daha fazla demir ilacı tüketiminin, daha çabuk demir tedavisi olunacağı yanılgısı, vücuttaki demir dengesini sarsmakta ve daha farklı sorunlar ortaya çıkartmaktadır. Yukarıda vermiş olduğumuz fazla demir alımının zararları konusunu dikkatli ve özenli okumalı ve uygulamayı ihmal etmemelisiniz. Aksi halde ne tarz durumlarla karşılaşacağınız yukarıda yazmaktadır.

Tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da. HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler