Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Dekorasyonun can damarı; doğru renk kombinasyonu

Bütün olarak ele alınan dekorasyon konusu oldukça dikkatli ve bilinçli yapılması gereken bir sanattır. İşte doğru dekorasyonun püf noktaları

Dekorasyon konusu başlı başına geniş bir dal olup tüm stilleri ile de birbirine bağlıdır. Bir bütün olarak ele alınan dekorasyon konusu oldukça dikkatli ve bilinçli yapılması gereken bir iştir.

dekorasyon.jpg

Bilinçli yapılmayan bir dekorasyonda en sık karşılaşılan hatalardan ilki ise yanlış renk kombinasyonudur. Bundan dolayı dekorasyon yaparken en dikkat edilmesi gereken konuların başında renk uyumu gelir. Renklerin insanlar üzerindeki psikolojik etkilerinden dolayı yanlış seçilen renkler ve yanlış yapılan dekorasyonlar kişilerin ruhunu karartabilir…

dekorasyon-boyabadana.jpg

  • Ev dekorasyonunda doğru renk seçimi için yapılması gerekenler

 Dekorasyon denildiğinde ilk akla gelen ev dekorasyonu, başlı başına bir iş olup; gerek renk uyumu gerek mobilya seçimi ve dizaynı ile çok daha ferah ve çok daha yaşana doğru bir ortam hazırlamak mümkündür.

ev-dekorasyonu-renkler.jpg

Bir rengin farklı tonlarına monokromatik denir. Renk uyumu yakalanmaya çalışırken yapılan en büyük yanlışlardan biri, aynı ve benzer renkleri bir arada kullanmaya çalışmaktır.

renk-uyumu.jpg

Bir dekorasyonda renk uyumu sağlanırken önemli kurallardan biri zıtlık uyumudur. Doğru dekorasyon renkleri için belli renkler söylemek mümkün değildir. Doğrunun evin tarzına, mobilyalarına uygun olarak seçilmesi gerektiğini söyleyebiliriz.

ev dekorasyonu-mor.jpeg

  • Dekorasyonda ana ve tamamlayıcı renkler nelerdir?

Ev dekorasyonunda tamamlayıcı ve ana renkler mor, yeşil, kırmızı ve sarı gibi karşıt renklerdir. Bu tonlarla ev dekorasyonunda renk uyumunu sağlayabilirsiniz. Doğru renk uyumu için uzman olmanıza gerek yok, renkler ve evde kullanım şekillerini araştırmanız yeterli olacaktır.

renk-uyumu-ustamgeliyor.jpg

Tercih edeceğiniz dekorasyon renkleri mekâna ferahlık katacağını, dar veya geniş göstereceğini unutmamanızda fayda var. Küçük bir mekâna sahipseniz mutlaka açık renk tonlarını kullanmalısınız. Seçeceğiniz doğru renk tonlarını şık ve uyumlu aksesuarlarla tamamlayarak çok daha tok ve olgun bir hava oluşturabilirsiniz.

uyum-dekorasyon.jpg

Aynı zamanda renklerin evinizdeki mobilya, aksesuar, halı ve perde ile de bir bütünlük yakalaması doğru bir dekorasyon için olmazsa olmaz bir kuraldır.

Ev dekorasyonuna dair tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar www.Ustamgeliyor.com 'da. HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler