Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Daha kolay İngilizce öğrenmek için neler yapmalıyım?

Dünyanın en çok kullanılan dili İngilizceyi öğrenmek aslında tahmin ettiğiniz kadar zor değil.

Türkiye'de İngilizce eğitimi okullarda ana okulundan başlayarak üniversite eğitimine kadar devam etmekte olan fakat bir o kadar da yetersiz ve verimsiz şekilde verilen bir eğitimdir.

ingilizce öğrenme.jpg

İngilizce öğrenme okullarda başarılı sonuçlar alınamadığı için mezun olmuş bir öğrencinin ekstra bir eğitim almadan İngilizce bilme ihtimalinin de %20 olduğunu söyleyebiliriz. Kalabalık olan sınıflar ve yanlış eğitim metotları İngilizce öğrenme becerisi ve ilgisi olan öğrencilerin dahi körelmesine neden olmaktadır.

ingilizce özel ders.jpg

Bilinçli ebeveynler, çocukların küçük yaşta İngilizce öğrenmesi için çocuklarını özel ders ve ingilizce kursları gibi ek eğitim platformlarına yönlendirmeleri, çocuklardaki İngilizce alt yapısının daha sağlam olmasına yardımcı olmaktadır.

ingilizce kursu.jpg

Okullarda konuşmaya dayalı olmayan İngilizce öğrenme sistemi, genelde yalnızca İngilizce kelimeler ve İngilizce dil bilgisi üzerine kuruludur. Dil öğrenimi için elbette gerekli olan bu iki unsur konuşma ve pratikle desteklenmediği için yarım kalır ve kişi anlasa da konuşamaz. Buda İngilizce biliyorum demek için yeterli bir bilgi değildir.

ingilizce özel ders fiyatları.jpg


İngilizce öğrenirken en çok yapılan hatalar

-İngilizce öğrenirken en sık yapılan hatalardan ilki, yalnızca ezberlemeye ve yazmaya dayalı öğrenime ağırlık vererek konuşmayı hep en sona bırakmaktır. Bu duruma örnek olarak, yeni doğan ve büyüyen bir çocuğun öğrenmeye yazmaktan değil de konuşmaktan başlamasını verebiliriz.

ingilizce öğrenme kursu.jpg

Çocuk konuşmaya başlar, öğrenir ve daha sonra okuma yazma bilgisi için okula gider. Buda bize İngilizce öğreniminde yazma ve okuma eğitimi alırken konuşma eğitimine de ağırlık vermemiz gerektiğine işaret etmektedir.

ingilizce kursu ustamgeliyor.jpg

-İngilizce eğitiminde yapılan ikinci hata ise, İngilizce kelimeler ezberlenirken çabuk ezber yapabilmek adına şiir ezberler gibi ezberlemek ve çabucak unutmaktır. Kelime ezberi bir dil eğitimi için oldukça önemli bir husustur, fakat bunu yaparken kalıcı olması için ezberleyeceğiniz kelimeleri boş bir kağıda en az 10 kere yazarak sesli şekilde telaffuz etmeli ve bu cümlelerle ilgili farklı 5 - 10 cümle kurulmalı.

ingilizce dersi ustamgeliyor.jpg

- En sık yapılan ve İngilizce öğrenmeyi sekmeye uğratan üçüncü şık ise, belli bir seviyeye kadar ezberlenen kelimeler ve yapılan pratiğe destek olarak, İngilizce konuşmaya çalışırken Türkçe düşünmektir. İngilizce konuşmak için zihinle desteklemek şarttır. Düşünürken kelimeleri İngilizce düşünmeye gayret göstermek gerekir.

İngilizce özel ders için ihtiyacınız olan en iyi uzmanlar Ustamgeliyor.com'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler