Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Çocuklarda uykusuzluğun yol açtığı sorunlar

Çocuklarda uyku düzeninin çocuğun beden sağlığından ahlakına kadar gelişiminde birçok rolü vardır.

Belki de asırlardan bu yana gelen ve anne baba ile çocuk arasındaki en büyük çatışmanın adı uyku problemidir. Çocuklarda uyku düzeninin çocuğun beden sağlığından ahlakına kadar gelişiminde birçok rolü vardır.

uyku düzeni-ustam geliyor.jpg

Çocuklarda uykunun önemi, uyuduğu saat kadar önemli bir konudur. Ebeveyn olarak çocuğun yaşına göre uyduğu saati takip etmeli ve belli bir rutine sokmaya gayret gösterilmelidir. Çocuğun uyku düzeni olmayan çocuklarda dikkat dağınıklığı, agresiflik, huysuzluk, enerjisizlik, bıkkınlık ve halsizlik sık görülen problemlerdendir.

-anne-baba-çocuk uyku sorunu.png

Özellikle okul dönemindeki çocuklar içinde derslerde daha başarılı olabilmeleri konusunda oldukça ciddi bir önem taşıyan uyku düzeni, çocuğun düzensiz uyku halinde derste uyuklamasına zihninin algıya kapalı olmasına ve bedenen de bitkin olmasına neden olacaktır.

uykusuz çocuklar.jpg

Uykusuz çocuğa ne yapılır?

Uyku düzeni olmayan çocuk, uyumamak için direnen çocuk ebeveynlerini oldukça yıpratsa da aslen beden ve ruhen kendisi daha fazla yorulmaktadır. Bu dönemde çocuklar çok daha huysuz, neşesiz ve mutsuz olurlar. Uyku sorunu yaşayan çocuğa ilk olarak sorununun ne olduğu konusunda ciddi bir analiz yapılır.

cocuklarda-uyku-duzeni.jpg

Bu konuda kimi çocuk hayali korkulardan, kimi çocuk ilgisizlikten, kimi çocuk bozuk ve yanlış beslenme biçiminden dolayı uyumayı reddetmektedir. Sorunun ne olduğunu analiz ettikten sonra çocukla sağlıklı bir ilişki kurarak çocuğun uyuması sağlanabilmektedir.

uykusuz çocuklar-ustam geliyor.jpg

Çocuklarda uykunun önemi hem ruhen hem de bedenen A’dan Z’ye kadar çocuğu etkilemektedir. Bu yüzden çocuğun uyku sorununu kendi çabaları ile çözemeyen aile mutlaka bir uzmandan yardım alarak çocuğun beden ve ruh sağlığı için bu sorunun ortadan kalması için çözüm yolu bulmalıdır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler