Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Çim biçme makinası çeşitleri nelerdir? Çim tohumu nasıl ekilir?

Çim biçme makinaları özellikle güçlü, temiz ve tam düz kesme işlemleri için özel olarak tasarlanmış bir zemin kesme bıçağına sahiptir.

Doğal çim bakımında en önemli iş çim biçmektir. Bunun sebebi, gür, dolgun ve sık bir çim alanını oluşturmak için çimi sık biçmekten geçmesidir. İki ayrı çeşidi olan çim makinası, normal biçme işlemlerine yönelik döner çim biçme makinaları ve özellikle ince çim biçmeye yönelik silindir çim biçme makineleridir.

Bahçe Düzenleme.jpg

Çimi doğal olarak gübrelemek isteyenlerin doğal gübreleme fonksiyonlarına sahip çim biçme makinası kullanmaları önerilmektedir. Daha gür ve dolgun çim için ilkbaharda en az iki kez çimin kesilmesi önemlidir. Çim biçme makinaları özellikle güçlü, temiz ve tam düz kesme işlemleri için özel olarak tasarlanmış bir zemin kesme bıçağına sahiptir.

çim biçme ustamgeliyor.jpg


Çim biçme makinası ve çeşitleri

Çevre düzenleme adı altında kullanılan çim biçme makinası bahçe alanları için ciddi bir ihtiyaç olarak kabul edilmektedir. Kendi içerisinde birçok çeşit makinası olan çim biçme makinası fiyatı da makinanın cinsine göre değişiklik göstermektedir. Çim biçme makina çeşitleri şöyledir;

- Benzinli çim biçme makinaları

- Mekanik çim biçme makinaları

- Elektrikli çim biçme makinaları

- Akülü çim biçme makinaları

Mekanik olarak işleyen çim biçme makinası insan gücü ile çalışırken, elektrikli olan makinalar ve akülü makinalar mekanik olana nazaran daha yüksek performans sağlamaktadır. Dikkat etmeniz gerekenin elektrikli çim biçme makinasının çalışması için alanda bir elektrikli şebeke olmasının şart olmasıdır.

Çim ekimi.jpg


Çim tohumu
nasıl ekilir?

Çim tohumunun iyi bir gelişim göstermesi, köklerinin sağlam olması ve suyun toprakta tutabilmesi için toprağın 20 - 40 cm derinlikte işlenmesi gerekmektedir. Zayıf kumlu toprakta 5 cm kalınlığında organik madde yani hayvan gübresi ilave ederek 15 - 20 santimlik üst tabakaya karıştırılır ve böylece toprağın su tutma kapasitesi arttırılır. Bu işlemle çim tohumu zemini hazırlanmış olur.

Çim Döşeme.jpg

Ekim işlemine hazırlanan toprak katmanının üzerine m2'ye 40-50 gram hesabıyla çim tohumları elle yahut çim biçme makinasıyla ekilir. Daha verimli bir sonuç elde etmek için çim tohumları alana yarıya kadar enine yarıya kadar boyuna ekilir. Ekilen çim tohumu üzerine maksimum 2 cm kalınlığında en az bir yıl yanmış, elenmiş hayvansal gübre kapatılır.

bahçıvan ustamgeliyor.jpg

Çim tohumları ekildikten sonra sulama işlemlerine başlanmalıdır. Henüz ekimi yeni olan tohumun üzerindeki tabaka 2-3 hafta kadar nemli kalmalıdır.

Çim biçme ve tohum ekimi için en iyi bahçıvanlar Ustamgeliyor'da. HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler