Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Çim Biçme Kaç Günde Bir Yapılmalı?

Her bahçenin bakıma ihtiyacı vardır. Peki çimlerinizi biçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Bahçeniz varsa çim biçme kaç günde yapılır gibi sorulara en doğru yanıtları almak için Ustamgeliyor size yardımcı olacaktır ve ücretsiz teklif alabilirsiniz.

shutterstock_289656806.jpg

Çim Nedir?

Parkların ya da bulunduğunuz yaşam alanlarda bulunan bahçelerin yeşil olması ve daha hoş görünmesi için ekilen küçük bitki türüne çim denilmektedir. Göze çok hoş görünen bu bitkinin yetiştirilmesi çok önemlidir. Çok yıllık bir bitki olan çimlerin ekimi, bakımı ve biçme işlemleri doğru şekilde yapıldığı zaman ok daha uzun süre bahçeleri ya da parkların yanı sıra halı sahalar için daha iyi olmaktadır. Çim ile süslenen bahçe, park ya da sahaların etrafı farklı geometrik şekiller verilerek daha da güzel olması sağlanabilir. Ayrıca çimler ağaçların ya da çiçeklerin durumuna göre de ayarlanabilir. Bu bitki ile ilgili merak ettiğiniz tüm konuları en kusa yoldan Ustamgeliyor sayfasında bulmanız mümkün olmaktadır.

shutterstock_565722352.jpg

Çim Ekimi Nasıl Yapılır?

Havaların ısınması sonucunda bahçeli evlerin ya da parkların keyfini çıkarmak isteyenler kendini buralara atar. Çimlerin üzerinde oturmak veya çocukları oyun oynaması kadar güzel bir şey olamaz. Çok daha keyifli anlar yaşamak ve çevrenizin daha güzel görünmesi için sağlıklı bir şekilde çimlerin büyümesi çok önemlidir. Bu neden ile çim ekiminin doğru bir şekilde yapılması çok önemlidir. Bunun yanı sıra çim bakımı ve biçme işlemlerinde de dikkatli olmak gerekir. Çimlerin ekimi için ilk olarak alanı yabani otlardan temizlenir. İlkbahar ve sonbaharda alan için en uygun gübreler kullanılmalıdır. Ekim zamanı gelince en doğru seçim çim ile ekim yapılır.

shutterstock_796949386.jpg

Çim Bakımı Nasıl Olur?

Çimlerin ekili bulunduğu alanlarda her mevsim canlı ve yeşil kalması için düzenli bir şekilde bakımı yapılması gerekir. Ancak bazı durumlarda çimler yeşilliklerini kaybederler e sararak zaman içinde kurumaya başlarlar.

Kuruması ve sararmasının sebepleri araştırılarak nasıl bir bakım uygulanılacağına karar verilmesi gerekir. İlk neden olarak yüksek sıcaklık ve yanlış sulama yapılması olabilir. Bu gibi durumlar sonrasında kurumuş olan çimlerin yeniden canlanması için sabah çok erken saatlerde ve akşam serinlik zamanı çim sulama işlemlerinin yapılması gerekir. Eğer sıcak havada yapılan sulamalar çimlerin çok çabuk sararmasına ve kurumasına neden olacaktır.

Yaz aylarında çim ekili alanların düzenli bir şekilde her gün olarak sulama işlemleri bu bitkilerin çok daha canlı ve yeşil görünmesini sağlayacaktır. Ancak havaların çok sıcak olduğu günlerde çimlerin üzerinde bulunan sular buharlaşacaktır. Bu neden ile toprağın nemli olması çimlerin sararma ve kurumanın önüne geçecektir. Çim bakımı hakkında bilmediğiniz tüm ayrıntıları hiç zaman kaybetmeden Ustamgeliyor da bulabilirsiniz.

shutterstock_780820597.jpg

Çim Biçme Nasıl Olmalıdır?

Çimler tohum karışıklıklarına ve özelliklerine göre çıkma süresi farklı olmaktadır. Yaklaşık 2 ya da 3 hafta içinde çıkmaya başlarlar. Çimler 10 cm olduğu zaman 5 ya da 6 cm’ye kadar olan kısmı keskin bıçakların yardımı ile biçilmelidir. İlk yapılan çim biçme işlemi sonrası köklerin topraklara daha iyi temas etmesini sağlamak amacı ile üzerlerinden ruloyla geçmek mümkündür. çimleri genel olarak 3 bölü birini kısaltmalısınız. Çim biçme makinesinin ulaşmadığı yerler için misinalı çim biçme makinesi ya da çim budama makası kullanabilirsiniz.

Çim biçme kaç günde bir yapılmalı?.jpg

Çim Biçme Süreleri

Çimlerin çok daha yeşil ve sağlıklı olmaları için belirli süreler içinde biçme işlemleri yapılması gerekir. Sonbahar aylarında çimleri eylül sonuna kadar 15 güne bir biçilmelidir. Kış mevsimi başlangıcında kasım ayı gibi çimleri son bir kez olarak kışa dayanabilmeleri için biraz uzun olacak şekilde bırakılması gerekir. Yaklaşık olarak 5 ya da 6 cm kadar yeterli olacaktır. Eğer kış aylarında havanın soğuk olmadı zamanlarda çimler 10 cm kadar olmuşsa bunları biçmeniz gerekir. Aksi durumda kışın uzamamış olan çimler soğuktan donacaktır.

Kış aylarında çimleri sulamak zorunda kalmazsınız. Çünkü yağışlar çimlerin sulanması için yeterli olacaktır. Yaz aylarında ise hafif yağmurlama şeklinde ve toprağın çok daha derin şekilde ıslanması için akşam saatlerinde sulama işlemleri yapılmalıdır. Bahçe bakımı hem çok daha güzel bir görünüm için hem de daha keyifli zamanlar geçirmek için çok önemlidir. Aradığınız tüm bilgiler sadece Ustamgeliyor da bulabilirsiniz.

Bahçeniz varsa çim biçme kaç günde yapılır gibi sorulara en doğru yanıtları almak için Ustamgeliyor size yardımcı olacaktır ve ücretsiz teklif alabilirsiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler