Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Çatı Malzemeleri

Çatı modelleri ile evlere dekor kazandırmak Ustamgeliyorda çatı yapımı kalitesi ile mümkün.

Çatı İzolasyonu Nasıl Yapılır?

Soğuk kış aylarının dondurucu soğuğundan sıcak yaz aylarının da kavurucu sıcağından korunmak için çatı izolasyonu günümüzde hemen hemen her binaya uygulanan önemli yatırımlar arasında yer alıyor. Böylece hem binanın maddi değeri artıyor hem de izole edilen binalarda konaklamak daha maliyetsiz oluyor.

Çünkü kavurucu sıcaklardan korunmak için klimaya yaz aylarında oldukça çok yükleniliyor ve istenmedik faturalarla karşılaşılabiliyor. Kış aylarında da soğuğu hissetmemek için kombilerin ayarı yükseltilerek yine istenmeyen faturaları görmek hiç de zor olmuyor. Hem yaz aylarında hem de kış aylarında maliyeti düşürmek için çatı izolasyonu nasıl yapılır konusu evlerini izole ettirmek isteyen kişilerce ilgi görüyor.


Çatı İzolasyonu Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Çatıların izole edilmesinden önce çatı zemininin herhangi bir nedenden dolayı pürüz hatlar içermemesi gerekir. Eğer zeminde pürüzlük var ise bu pürüzlerin minimize edilmesi için emek sarf edilmelidir. Aksi halde çatı izolasyonundan beklenilen işlev kendini gösteremez.

İzolasyon malzemeleri genellikle çimento ve asbest olup ahşap ile yapılacak olan çatı karkası verilen kısmın sukes malzemesi vasıtasıyla hiçbir boşluk kalmadan baştan sona kadar yapıştırılması gerekir. Ardından izolasyon spreyinin tek katman olması koşuluyla çatıya uygulanması gerekir. Sprey üzerine döşenen kiremitler ile de çatı izolasyonu tamamlanmış olur.

Çatı Modelleri Örnekleri

Çeşitli kullanım alanları ile çatı modelleri ve içerisinde yer verilen çatı katları değişik amaçlarla kullanıma hizmet veriyor. Ülkemizd genel olarak A tipindeki çatı modellerine rastlanılsa da mimarinin değişik şekillerde de kullanılan çatı modelleri örneklerine rastlamak mümkün. Binanın yapısı, bulunduğu bölgenin özellikleri, bölgede hava şartları vb. özellikler çatı modellerinin plan aşamasında ne tür çizgilerle şekilleneceğini gösterir.

Modeli gerçekte uygulamaya koymadan önce 3 boyutlu hali ile bina üzerinde çatının nasıl duracağı konusunda önceden fikir sahibi olunmalıdır. Böylece bu doğrultuda hangi çatı malzemelerinin kullanılacağı da öncelikli olarak bilinir ve buna göre bir maliyet listesi çıkartılır. İstenilen çatı modeline sahip olunurken aynı zamanda bütçe kontrolü yapmak da imkan verici olacaktır.

Çatı işleri için ihtiyacın olan en iyi ustalar Ustamgeliyor.com'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler