Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Çatı Kaplama Değişimi Ve Bilmedikleriniz

Çatının yeniden inşası Ustamgeliyor çatı değişimi ile sistemli çalışmayı beraberinde getiriyor.

Çatı Malzemeleri Listesi

Sandviç panel saç ve  alüminyum sandviç panel gibi çatı malzemeleri daha çok ahır, kümes gibi ticari alanlarda sıklıkla tercih edilen çatı malzemeleri listesine örnektir. Galvaniz trapezler ise kümes hayvanlarının barınma alanlarının çatılarını oluşturan çatı malzemesi listesi olarak dikkat çeker. Bunun dışında bahçe gibi yerlerde kapalı barınaklarda kullanılması üzere şeffaf renkli ışıklıklar tercih edilebilir.

Ahşap çıtalar, PVC yapıştırıcılar, çatı pencereleri, çatı örtüsü, membran, levha, cam yünü ve çeşitleri, oluk dirsekleri vb. malzemeler çatı malzemeleri listesine birer örnek olup bu örnekleri çoğaltmak uygulaması yapılacak çatı modeline göre değişiklik gösterebilir. Çatı inşasına başlanmadan önce öncelikli olan çatı modeli doğrultusunda malzeme listesi hazırlamak olacaktır.

Çatı Firmaları

Sektördeki bilgi ve deneyimi harmanlayarak uygulamaya koyan çatı firmaları uygulanması istenilen modeli tecrübelerinden ve kullandıkları malzemelerin dayanıklılığından yola çıkarak daha başarılı işler çıkarmada bina sahiplerine kaliteli hizmetler sunarlar. Çatı firmaları çatı modellerini uygulama koymadan önce çatı zemininde olan problemli yerleri düzelterek işe başlamalıdırlar.

Eğer çatıda yalıtım kullanılması isteniliyorsa bu istek hizmet alınan firmaya bildirilmeli ve çatı modeline başlanmadan yalıtım işlemi yaptırılmalıdır. Hangi yalıtım malzemelerinin daha iyi konusunda detaylı bir araştırma yapılmalı ve hizmet alınan firmadan da bilgi edinilip öğrenilenlerin karşılaştırılması ile doğru malzeme seçimi yapılmalıdır.

Çatı Modelleri Örnekleri Ve Maliyet Listesi

Binaların çatı çapları doğrultusunda ve kullanılacak çatı malzemesine istinaden çatı modelleri örnekleri ve maliyet listesi birbirinden farklı fiyatlarla piyasada satışa sunuluyor. Belirlenen çatı modeli neticesinde çatı yapımı aşamasında malzeme listesini belirlemek daha kolay olacaktır. Bunun için öncelikle model örneklerini gözden geçirip bütçe doğrultusunda beğenilen modele karar verilmelidir.


Hangi Çatı Malzemesi Kullanılmalı?

Çatı uygulamasının yapılacağı bina konaklamak için kullanılacaksa kiremit ve çatı katının oluşturulması aşaması için de ahşap malzemelere ihtiyaç duyulacaktır. Çatı katları için çatı katı penceresi ve yalıtım uygulaması için de membranlar çatı malzemeleri listesine eklenmesi gereken ürünler olarak karşımıza çıkar. Kümes, garaj gibi yerlerde ise çelik çatıların kullanılması önerilir.

Çatı kaplama işleri için ihtiyacın olan en iyi ustalar Ustamgeliyor.com'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler