Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Çatı İnşaatında Beklentiler

Beklentileri karşılaması istenilen çatı modellerinin Ustamgeliyorda çatı örnekleri ile uygulamaya konulması mümkün.

Çatı İnşaatı

Çatı inşaatı bir binanın göze hitap eden odak noktasıdır. Dolayısıyla da bir binanın uygulamaya konulması en zor kesitidir. Çatısı henüz yapılmamış bir bina gerek kötü hava koşullarından gerekse canlı müdahalesi yönünden daima tehlike altındadır. Binaya harcanan emeğin ve maliyetin çöp olmaması için çatı modellerinin belirlenerek çatı malzemelerine bir an önce karar verilmesi esas alınır.

Bu esnada çatıdan ne gibi beklentilerin olduğu da yabana atılmamalıdır. Bilinmelidir ki bir binanın çatısının komple değiştirilmesi veya yeni bir binaya çatı uygulaması işlevi oldukça zor aşamalardır. Bu nedenle uygulama öncesinde nasıl bir çatı örneği istendiği, binanın bulunduğu bölgenin hangi hava koşullarını daha çok gösterdiği gibi konular çatı yapımından önce değerlendirilerek çatı yapımına bu konular dahilinde başlanmalıdır.

"roof-2.jpg"


Çatı Yalıtımı

Çatı yalıtımı veya çatı membran olarak bilinen uygulama soğuk kış aylarında bina içinin sıcak kalmasını sıcak yaz günlerindeki kavurucu sıcaklarda da bina içinin serin kalmasını sağlayan önemli bir inşadır. Çatı membran öncesinde çatı zemininde pürüze neden olan problemlerin ortadan kaldırılması gerekir. Aksi halde çatı yalıtım uygulaması beklenildiği gibi işlevini yerine getiremeyebilir. Bu nedendir ki hem emek hem de membrana harcanan maliyet boşa gidebilir.


Çatı Katı

Bir çatıdan beklentide fazladan birkaç oda veya eski eşyaların barındırılması amacı ile geniş bir alan daha isteniliyorsa bu noktada çatı katı modelleri ön plana çıkar. Çatı katının hangi amaca hizmet etmesi gerekiyorsa o amaç doğrultusunda da dekoruna karar verilmesi daha kullanışlı alanların oluşturulmasında başarı gösterilmesini sağlayacaktır. Çatı katından beklenti bir salon mu, yatak odası mı, çocuk odası mı veya oyun odası mı?

Çatı Malzemeleri Listesi

Çatı yapımına başlamadan önce çatı malzemeleri listesi içerisinde yer alması gerekenler uygulamaya konulması istenilen çatı modelleri doğrultusunda değişiklik gösterebilir. Ev ve ofis gibi binalarda genellikle kiremit kullanılırken ticari kaynaklı binalarda çelik çatılar kullanılır. Binanızı hangi amaç ile kullanmak istiyorsanız kaliteli çatı malzemesi ürün listelerinden yararlanabilirsiniz.

Çatı inşaatında beklentiler için ihtiyacın olan en iyi ustalar Ustamgeliyor.com'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler