Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Çatı İnşaatı Adımları

Çatı inşaatının öncesinden bir çizelgesi yapılarak Ustamgeliyorda çatı inşaatı ile sağlam işçilik  mümkündür.

Çatı Membran Kaplama

Doğru detayların seçilerek doğru bir işçilik ile çatı membran kaplama yapılmalıdır. Yalıtım membranlarının uygulanması öncesinde çatıda var ise pürüzlerin giderilmesi önem taşır. Çatı zemininde herhangi bir çukur veya çıkıntıların kalmamasına dikkat edilmelidir. Bu pürüzler bertaraf edildikten sonra çatı membran kaplama uygulaması beklenildiği şekilde daha kolay uygulanacaktır.

Uygulaması yapılacak olan zeminin ıslak veya nemli olması gerekir. Yeterli düzeyde priz alma süresinin tamamlanmış olması önemlidir. Zeminde toprak ve çamur gibi uygulamayı engelleyici olumsuzlukların ortadan kaldırılmış olması gerekir. Zemine uygulanacak olan bitüm esaslı astar yüzeysel sorunları minimize etmede son derece başarılıdır.


Çatı Modelleri Örnekleri

Bir evin en önemli bölümünü oluşturan çatı modelleri örnekleri bina sahiplerinin beğendikleri dekorları seçim yapması ile kullanılabilir hale getirilebilir. Birbirinden farklı çatı modelleri örnekleri kişilerin beğenilerine sunuluyor. Bu örneklerden yola çıkarak kişilerin evlerine en uygun örnekleri seçmelerine yardımcı olunuyor.

Üstelik örneklerden yola çıkarak alanında uzmanlaşmış ustaların yaratıcılıklarını kullanması da bu işe değişik modeller kazandırılmasında olanak sunuyor. Böylece çeşit artıyor ve müşterilerin beğenilerine göre hizmet edebilmenin imkanı sağlanıyor. Ülkemizde genellikle A tipi çatı modellerine eğilim gösteriliyor. Ancak yaratıcı düşünen müşteriler için farklı bir mimariye de eğilim gösterilmesi mümkündür.


Çatı Nasıl Yapılır?

Ev, iş yeri ve diğer ticari alanların hizmete girmesinden önce önemli olan çatı nasıl yapılır uygulaması olup bu uygulamanın tamamlanmasından sonra geriye ufak tefek dokunuşlar kalacak ve bu alanlar hizmete açılacaktır. Çatı yapımında genel olarak ahşap malzeme kullanımına ağırlık verilir.

Özellikle ev tipi binalarda ahşap çoğunlukla kullanılır. Dayanımlarının yüksek olmasını gerektiren garaj, fabrika gibi ticari alanlarda betonarme ya da çelik çatıların kullanımına eğilim gösterilir. Olumsuz hava şartlarına uygun olarak çatı uçlarının saçaklı yapılması önemlidir.

Yapı Denetim Danışmanlık

Ev tipi ya da ticari binaların yapımında öncelikli olarak plan-program yapılması ve sistemli olarak çalışılması karşılaşılabilecek tüm olumsuzlukların minimize edilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Yapı denetim danışmanlık hizmetlerinden yararlanılarak sistemli çalışmanın detayları planlanabilir ve eldeki malzemelerin de verimli kullanılması sağlanabilir.

Çatı inşaat adımları için ihtiyacın olan en iyi ustalar Ustamgeliyor.com'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler