Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Boya Badana Ustasında Olması ve Olmaması Gereken Özellikler

Ev boyama işleminde yapılan renk seçimi ve usta tercihinin öneminden ‘’Evini Boyatacakların Dikkat Etmesi Gereken 2 Hayati Unsur!’’ adlı makalemizde genişçe bahsetmiştik. Aynı zamanda renklerin insan psikolojisinde nasıl bir yere sahip olduğunu ve hangi renklerin hangi odalarda ve hangi dozda kullanılması gerektiği ise yine makalemizde bahsettiğimiz konular içinde yer almaktaydı.

Şimdi ki yazımızda ise; sizlere bir boya badana ustasının işini nasıl yaparsa en iyi sonucu alabileceğinizi ve boya badana işlemi sürecinde sizi yormadan nasıl işini kısa sürede temiz ve muntazam şekilde yapması gerektiğini anlatacağız.

Hem boya badana ustaları hem de boya badana ustası arayışında olan kişileri yakinen ilgilendiren bu makalemizden en iyi şekilde yararlanabilmeniz adına geniş kapsamlı bir araştırma yaptık ve sizler için yazıya döktük.

Boya badana ustasında olmaması gereken özellikler nelerdir?

Evet, boya badana ustasında olması gereken özellikler değil de olmaması gereken özellikleri sıralayarak usta seçimizin de boya ustası ile ilk karşılaşma ve görüşmeniz sırasında yapacağınız analizin çok daha kolay olmasını hedefliyoruz. İşte boya badana ustasında olmaması gereken özellikler;

  •        Boya ustası, bu işin belli bir eğitimine veya deneyimine sahip olmadan boya badana yapıyor olmamalı.

  •        Boya badana ustası, boyayacağı duvarda var olan belli başlı tadilat, alçı işlemleri için ek bir ücret talep etmemeli.

  •         Boya ustası, yapacağı iş, boyalar hakkında müşterisini bilinçlendirecek kadar renklere hâkim olmadan bu işi yapmamalı.

Bu üç madde ile boya badana ustası nasıl olmamalı maddelerini sıraladık. ‘’Nasıl olmamalı’’ konusundaki en önemli maddeleri çoğaltabiliriz ancak boya ustası ‘’nasıl olmalı’’ hakkındaki maddelerimizle de yapacağınız seçime yol gösterebileceğimizi düşünüyoruz.

Boya badana ustasında olması gereken özellikler nelerdir?

  •        Her meslekteki usta gibi bu işe yıllarını vermiş yahut bu iş hakkında belli bir eğitim almış olmalı.

  •        Boya badana alanda ufak büyük tüm işlerden anlamalı ve hizmet verdiği evde ek olarak ustaya ihtiyaç duyulmamalı (duvar çatlaklarının onarılması, alçı, sıva çekilmesi vs).

  •       Duvar boyası yapmadan önce duvar yüzeyinin tadilata ihtiyaç olan kısımlarını düzenlemeli, çivi delikleri, çatlaklar gibi işlemleri ev sahibinden ek olarak ücret talep etmeden tamir etmeli.

  •         Boya badana ustası, badana yapacağı odayı işleme başlamadan önce hazırlamalı. Zemine boya gelmemesi için özel muşamba ve varsa mobilyaların üzerine de muşamba örtmeli.

  •       Boyacı işine başlamadan önce boyanacak olan ve boyanın taşmaması gereken (priz kenarları, tavan ve duvar birleşimi, pencere duvar birleşimi, kapı ve duvar birleşimi gibi) kısımlarına özel kesme bantlarından yapıştırarak önlemini almalıdır.

  •         Ev boyama ustası boya badana işine başlamadan önce boya işlemi için gerekli olan büyük, küçük fırça ve rulolarını yanında getirmelidir. Böylece her alan için gerekli olan ayrı fırçayı kullanarak ortaya çıkan sonucun en iyisi olmasını sağlayabilir.

Boya
fiyatları ve boyacı fiyatları ne kadar?

Boya fiyatları ve boyacı fiyatları hakkındaki merakınızın giderilmesi için web sitemizden boyatmak istediğiniz alanın oda sayısını, toplam metre karesini yazarak net bir fiyat bilgisi alabilirsiniz. Üstelik 7 ayrı usta tarafından alacağınız fiyat teklifi sayesinde ustaların işi alabilmeleri için girdiği rekabetten faydalanarak bütçenize en uygun gelen ustanın fiyat teklifini kabul edebilir ve dilediğiniz alanın boya badana işini yaptırabilirsiniz.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi boya fiyatları veya boyacı fiyatları hakkında net bir rakam ancak boyayı yaptıracağınız evin büyüklüğü, oda sayısına göre şekillenmektedir.

Ev boyama işlemini kendim yapabilir miyim?

Boya badana işlemi bu konudan hiç
anlamayan kimseler tarafından yapılamayacak kadar hassas bir işlemdir. Eğer
boyacı değilseniz ancak bu işe karşı bir yeteneğiniz olduğunu düşünüyorsanız
denemeye değer. Ancak işlem sonucunda hayal kırıklığına uğramayı ve iyi bir
boya ustasına tekrar boya yaptırmayı da göze almanız gerekmektedir.

Eğer boya badana işi için yetenekten öte birde ufakta olsa deneyiminiz varsa bu işi yapabileceğiniz konusunda daha umutlu olabiliriz. Ancak yine de size tavsiyemiz bu işi yapmadan önce bu konu hakkında birkaç yazı okumanız ve hatta video izlemeniz yönünde olacaktır. Böylece yeteneğiniz ve ufak deneyiminiz sayesinde odlukça başarılı bir sonuç elde edebilir hatta eğitimli bir Boya badana ustasına rakip bile olabilirsiniz.

1 Yorum

  • Usta konusunda permolitin ustalarını tek geçerim hizmetleri saygıları ve işlerinde ki başarıları çok iyi. Googledan arattım evime en yakın olan bayii e gittim boyayı seçtim gelip tertemiz yaptılar sağolsunlar.

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler