Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Biten tatil sonrası pratik temizlik önerileri

Artık temizlik yapmak tüm gününüzü alsın istemiyorsanız sizler için hazırladığımız fikirlerden faydalanabilirsiniz.

Günlük temizlik, evin dip köşesinin zaten temiz olduğu ve evin yüzeyinin tozlu ve dağınık olduğu zamanlarda yapılan temizlik şekline verilen addır.

Temizlikçi.jpg

Bu temizlik için kadınlar gününün neredeyse tamamını ayırarak aslında çok daha tamamlayabilecekleri işi tüm güne yayabiliyorlar. Şimdiki yazımızda günlük temizlik hizmetleri yaparken zamandan tasarruf edebilmek adına çok daha pratik temizlik önerileri vereceğiz.

Temizlik Ustası.jpg

Sıcak yaz aylarının gelmesi ile bahar temizliğine başlandığı ve halıların, perdelerin, koltukların yıkandığı bir dönemden yeni çıkmış olan ev kadınları, ev içerisindeki her oda ve mobilyayı temizledikten sonra dinlendirici ve eğlenceli bir tatili hak eder.

İnşaat sonrası temizlik (3).jpg

Yaz ayının başlaması birçok kadın için ilk önce bahar temizliği daha sonra ise yaz tatili olarak şekillenmiştir. Bahar temizliği yaz tatili derken arık dönülen evlerde ev halkından kalan biri yoksa yalnızca havalandırılıp toz alınması gereken bir ev sizi karşılayacaktır.

Yer Temizliği Zemin Temizliği Ev temizliği.jpg

Fakat bahar temizliği yaptıktan sonra gittiğiniz tatile iş yahut başka sebeplerden dolayı eşiniz, yetişkin yaştaki çocuklarınız gelmediyse tatil sonrası sıkı bir genel temizlik sizi bekliyor. Genel temizliği, günlük temizliğe günlük temizliği ise en fazla 2, 5 ve 3 saate halledebileceğiniz maddeleri sıralayacağız.

Günlük ev temizliği fiyatları.jpg


Temizliği kolay ve hızlı yapmak için adımlar

Temizliğe başlamadan hemen önce ev yüzeyindeki dağınıklığı başka odaya ait olan giysi, şarj aleti, havlu, kumanda, kitap, bardak gibi maddeleri yerlerine götürün. Yıkanacak olan giysi veya bulaşıkları makinaya yerleştirin ve makinayı çalıştırın. Temizlik öncesi yıkanacak çamaşırlar iş ortasında bitecek ve astığınız takdirde işinizin bitiminde çamaşırlar da kurumuş olacak. Şayet tatile gittiğiniz de evinizde kalan kimse yok ise yalnızca kendi bavulunuzdan çıkartacağınız kirlileri yıkamanız yeterli olacaktır.

Temizlik.jpg

İkini adım olarak yapmanız gereken tüm evi kaplayan toz tabakasından arındırmak için bir kova içerisine ılık su koymak ve az miktar yüzey temizleyici ile bir miktarda elma sirkesi katarak oda oda şeklinde her yerin tozunu almak olacak. Eğer toz işlemi esnasında duraksamaz ve oyalanmazsanız toz işlemi fazla zamanınızı almayacaktır. Şayet tatil esnasında evinizde kimse kalmadıysa toz almak için kova ve su teferruatına girmenize gerek yoktur. Bir fısfıs ve mikro fiber bez yardımı ile evinizdeki tozu rahatlıkla alabilirsiniz.

Temizlik İşleri (3).jpg

Toparlanan ev, yıkanan çamaşırlar ve alınan toz işleminden sonra sıra nevresim yüzlerini değiştirmede, yalnız bu işlemden hemen önce tuvaletlere ve banyoya çamaşır suyu dökerek 10 - 15 dakika kadar bekletmeyi ihmal etmemelisiniz. Evde kalan kişilerin nevresimleri değişip yerlerine temizleri takıldıktan sonra tuvaletler de yıkanarak en son olarak tüm ev süpürülerek villada yardımı ile silinir.

Temizlik İşleri (2).jpg

Tüm iş fazla zamana yayılmadan ve birbiri ile bağlantılı şekilde yapılıp bittikten sonra kendinize yapacağınız bir yorgunluk kahvesi ile dinlenmeyi çoktan hak ettiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler