Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Bahçıvan Seçiminde Önemli Hususlar

Güzel bir bahçe sahibi olmak isteyenler için ustamgeliyor bahçe bakımı konusunda uzman bir bahçıvan gerekecektir.

Bahçe Bakımı

Vakti zamanında bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur diyenler, bahçe bakımını da kat etmiş olacaklar. Çünkü bahçeler gerçekten ciddi bakım ister. Herkes bahçesine bir şeyler ekip dikmeye hevesli olsa da önemli olan bu bitkileri ekmek değil düzenli olarak bakım yapmaktır. Bu konuda ise işi uzmanına yani bahçıvanlara bırakmak en doğrusudur.

Bahçıvanlar toprak, bitkiler, ağaçlar, tohumlar, sulama yöntemleri gibi pek çok konuda bilgi birikimi ve deneyime sahip olan kişilerdir. Bahçenin ekim dikime hazırlanması, toprağa ve iklime uygun bitkilerin seçilmesi, bunların dikilmesi ve bakımı gibi pek çok husus bahçıvanlar için oldukça kolaydır. Bu yüzden bahçenizin güzel ve bakımlı olmasını istiyorsanız bahçıvan tavsiye üzerine seçilmelidir. Çünkü yetenekleri anlamak hemen mümkün olmayacaktır. Referanslı bir kişi size daha iyi sonuçlar sunabilir.

Bahçıvan Bulmak

Bahçıvanlar bazı yerlerde daimi olarak çalışıyor olsa da sezonluk çalışanlar da mümkündür. Çünkü genelde insanlar yaz aylarında bahçıvana ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle de yaz aylarında bahçıvan bulmak zor olabilir. İş ilanı veren sitelere baktığınızda bahar aylarında bahçıvan arıyorum şeklindeki ilanlar artış gösterecektir.

"watering-1601143_640.jpg"

Otel, site, villa gibi yerlerde daimi çalışan bahçıvanlar bulunmaktadır. Ancak kafeler, villa ya da yazıklar yaz dönemi için bir bahçıvana ihtiyaç duyabilirler. Hatta bu kişiler daimi değil günlük ya da haftalık olarak bahçıvan kiralama şeklinde islerini halledebilmektedir. Bu yöntem küçük bahçesi olan kişiler için daha ekonomik ve daha pratik olacaktır. Bahçıvan, belirli periyotlar ile tekrar bahçeye bakım yapmaya gelecek ve bahçenizin bakımlı kalmaya devam edecektir.

Bahçıvan Seçenekleri

Bahçıvanlar firmalar bünyesinde faaliyet gösterecekleri gibi peyzaj firmalarında da çalışabilirler. Bireysel faaliyet gösteren bahçıvanlar da oldukça fazladır. Bahçenizde ihtiyacınız olan ise göre bahçıvan seçenekleri içerisinden karar verebilirsiniz. Mesela yalnızca bitki ekimi değil bahçe düzenlemesi de istiyorsanız peyzaj şirketinde çalışan bir bahçıvan daha iyi bir seçim olabilir. Çünkü bu bahçıvan işini estetik kaygı ile yapmaya özen gösterecektir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler