Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Bahçe Çiti Ve Malzemeleri

Bahçeniz için malzeme seçimi oldukça zordur. Ustamgeliyorda bahçe çiti ve malzemesi önerileriyle en uygun bahçe çitini seçebilirsiniz.

Bahçe çiti yapımı konusunda teknik uygulamalar birlikte en fazla dikkat edilecek işlemlerden bir tanesi de kurulacak olan sistemlerin hangi malzemelerden yapılacağıdır. Bahçe çiti seçimin özellikle malzemeler konusunda bilgi sahibi olmanız sizlere kolaylık sağlamaktadır. Buda arzu ettiğiniz dekorasyonu yapabilmeniz yardımcı olmaktadır. Sadece direklerden ibaret olmayan bahçe çitleri genel olarak ahşap malzemelerden yapılmaktadır.

Bahçe çiti denildiği zaman insanların aklına ahşap malzemeli direkler gelmektedir. Bunun nedeni bu dekorasyonun her yerde kullanılmasıdır. Ancak günümüzde farklı türlerde bahçe çiti dekorasyonları düzenlenmektedir.

"WhatsApp


Ahşap Malzemenin Dezavantajı

Ahşap bahçe çiti malzemeleri tercih edilmesi sebebi tahtanın kolay bulunması ve doğramasının kolay olmasıdır. Ahşap ürünler endüstriyel işlemden geçmeden kullanılabilmesi seçiminde artı bir avantaj sağlamaktadır. Ahşap seçiminin en büyük temel nedeni ise estetik açıdan hoş ve naif bir görünüme sahip olmasıdır.

Ahşap malzemeler doğru bakım yapıldığı zaman uzun ömürlüdür. Ahşap malzemelerin uzun ömürlü olması için bakımın periyodik olarak uygulanması gerekmektedir. Ahşap malzemeler dış etkenlerden en kolay etkilenebilen malzemelerden bir tanesidir. Bunun yanında böcek ve haşeratlardan da zarar görebilmektedir. Genel olarak estetiğe önem verilen bahçe dekorasyonlarında ve basit bir çit sisteminin kurulması istenen alanlarda tahta kullanılmaktadır.

"WhatsApp

Metal ve Plastik Modeller

Diğer bir bahçe çit çeşitleri arasında yer alan metal malzeme modellerine baktığımız zaman galvanizli malzemeyi de bu sınıfın içerisine koyabilirsiniz. Demire benzeyen   en büyük faydalarından bir tanesi dış mekanlarda yer alan malzemelerin en büyük özelliği paslanmamalarıdır. Bununla beraber bakıma ahşaptan daha az ihtiyaç duymaktadır. Ahşap malzemelere göre daha ucuz olması ve etrafta yer alan bitki etkisinden dolayı çürüme olmamaktadır.

Bununla beraber ahşap dekorasyonlarında plastik malzemelerde yer almaktadır. Bu malzemeler bakım ihtiyacı konusunda en kolay estetik değerlere ulaşabilmektedir. Son zamanlarda daha pahalı modeller yer almakla beraber plastik ya da alüminyum iskelet üstüne yapılacak olan ahşap görünümlü kaplamalara sahip olabilecek çit modelleri de üretimde beraber kullanılmaktadır.

Bahçe çiti ve malzemeleri için ihtiyacın olan en iyi ustalar Ustamgeliyor.com'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler