Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Bahçe Çiti Kurulumunda İşinize Yarayacak Ufak İpuçları

Sizde Ustamgeliyor’da bahçe dekorasyonu önerilerine bir göz atabilir ve pratik öneriler ile güzel bir bahçeye sahip olabilirsiniz.

Birçok ev sahibi tarafından bahçe çit sistemleri kurulumunda farklı alternatifler ve yollar kullanılmaktadır. Farklı alternatif yolların kullanılmasında farklı fiziksel koşullar ya da estetik kaygılar nedeni ile olabilmektedir.

Örnek vermek gerekirse alüminyum malzemeden yapılacak olan bahçe çit borusu toprağa bağlanması ile tahta çitlerin bağlanma yapısı aynı olmamaktadır. Bu nedenle yapılacak dekorasyon müdahaleleri farklı olabilmektedir. Bahçe çiti kurulumu sırasında püf noktalar da yer almaktadır. Bu püf noktaları uygulayarak bahçeniz için en sağlıklı dekorasyonu yapabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere bu püf noktalardan bahsedeceğiz.

Önizlem

İlk olarak bu işlemi gerçekleştirmek için bahçenizde ön izleme ve taslak hazırlamanız gerekmektedir. Bu uygulamayı gerçekleştirerek bahçe çiti dekorasyonunu kafanızda belirleyebilirsiniz. Bunun yanında bahçenizin etrafında yer alan komşularınızla da bir ön görüşme gerçekleştirebilir yapacağınız sistem konusunda düşüncelerini öğrenebilirsiniz. Eğer ortak kullanım alanında bulunan bir yerde sistem kuracaksanız ortam kullanım üzerinde hakkı olan insanlarla görüşüp izin almanız gerekir. Eğer sistemi kabul ederlerse bu konuda maddi destekte alabilirsiniz.

Derinlik Hesaplaması

Bahçe çiti dekorasyonlarını kalitesini belirleyen önemli detaylardan bir tanesi de bahçe çit beton direkleri derinlik uygulamasının nasıl olduğudur. Bu uygulamada çitlerin yer altında bulunacak uzunlukları rüzgar gibi dış etkenlere karşı dayanımını değiştirmektedir. Bu duruma bağlı olarak kurmak istediğiniz bahçe çiti uygulamaları toprakta görülebilecek yer kayması veya çökmelere karşı derine inmesi gerekir.

Önemli Noktalar

Yapılacak olan derinlik uygulaması yer altında kalacak kısmın bahçe çitinin genel uzunluğunun üçte biri kadar olmasıdır. Diğer önemli noktalardan bir tanesi bahçe çiti sistemlerinin bahçe üzerinde eğim oranlarının dikkate alınmasıdır. Aksi durumlarda yer altında yaşanabilecek toprak hareketliliği sağlam bir pozisyonda yapılmayan çitinizin parçalanmasına neden olabilmektedir.

İdeal bir elektrikli çit teli uygulamasının güvenlik konusunda başarı sağlaması için 1 metreden kısa olmaması gerekmektedir. Bu yükseklikte bulunan çit üzerinden insanın kolayca geçebilmesi pek mümkün olmamakla beraber yavaşlatıcı bir etki yapmaktadır. Bu da güvenlik açısından sizlere arzu ettiğiniz etkiyi verebilmektedir.

Bahçe çiti kurulumunda için ihtiyacın olan en iyi ustalar Ustamgeliyor.com'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler