Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Asansör Nedir?

Ustamgeliyor asansör ustalarının sizlere sunmuş olduğu avantajlı hizmetlerden bahsetmeye çalışacağız.

Asansör nedir sorusuna hiç kuşkusuz her insanın vereceği bir cevap bulunmaktadır. Asansör yük ve insan nakli için uygun olan, insan ve eşyaların yukarıdan aşağıya yada aşağıdan yukarıya taşınmasını sağlayan kabinli sistemlerdir.

Asansörün İcadı

Asansörün icadı çok da yeni bir zaman dilimine rastlamamaktadır. Asansörü ilk icat eden millet Romalılardır. Romalı bir mucit Gary Larson tarafından bulunan asansör Romalılardan bütün dünyaya yayılmıştır. İcat edilen ilk asansörler inşaatlarda ve bina tamiratlarında malzeme taşımak amacıyla kullanılmıştır. Bir nevi günümüzdeki yük asansörlerinin kullanım amacı işle kullanılmakta olan bu asansörlerin MS 26. Yüzyılda icat edildiği düşünülmektedir. 16 yüzyıllın başlarında ise asansörler üzerinde gerçekleştirilmekte olab çalışmalar yoğunlaştırılmıştır. Hidrolik sistemlerini asansörler üzerinde uygulamaya çalışan insan oğlu günümüzde kullanılmakta olan hidrolik yapılı asansörleri üretmeyi başarmışdır. Bu asansörleri saray ve şatolarda kullanmayı tercih etmişlerdir. Hidrolik yapılı asansörlerin icadı ile birlikte yavaş yavaş asansörlerde eşya yerine insanda taşınmaya başlanmıştır.

  1. yüzyılda asansör sistemleri konusunda büyük bir gelişme görülmüştür. Fransız bir mimar artık insan gücüne ihtiyaç duyulmadan çalışabilecek bir asansör sistemi kurabilmek için kolları sıvamıştır. 2 adet dolap icat eden mimar bu dolapları insan gücüne ihtiyaç duymadan gelişmiş bir hava sistemi ile katlar arasından hareket ettirmeyi başarmıştır. Böylece yük ve insan ataşımak amacıyla kullanılan asansörlere insan gücüne olan ihtiyaç sıfıra inmiştir.

Tarihi sürece baktığımızda icat edilen ilk asansörlerin basit bir kaldıraç sistemi ile çalışmakta olan sitemler olduklarını görürüz. Zaman içerisinde bu sistemler gelişerek yerlerini modern asansörlere bırakmıştır.

Asansör Kullanım Alanları

Modern binaların vazgeçilmezlerinden olan asansörler günümüzde pek çok amaç için kullanılmaktadır. Asansörlerin kullanım alanlarından ilki yük naklidir. Tarihi süreçte asansörlerin kullanımlarının temel amacı yük nakli olmuştur. Tarihi süreç içerisinde asansör sistemlerinin gelişmesi ile asansör kullanım alanları da çeşitlenmiştir. Asansörler günümüzde evden eve nakliye firmaları tarafından nakliye sektöründe, temizlik firmaları tarafından dış cephe temizliğinde, maden işletmeleri tarafından maden çıkarma işleminde kullanılmaktadır.

Asansör işleri için ihtiyacın olan en iyi ustalar Ustamgeliyor.com'da. 
HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler