Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Asansör Çeşitleri

Ustamgeliyor asansör ustalarımız ile model seçimi konusunda sizlere yardımcı olmaya çalışacağız.

Asansör Nedir?

Asansörler genellikle elektrikle çalışan ve dik ray sistemleri üzerinde insan ve eşyaların aşağı indirilip, yukarı çıkarılmasını sağlayan araçlardır. Asansörler günümüzde hasta ve engelli insanlar için büyük bir kolaylıktır. Eşya taşımak için tasarlanan yük asansörleri ile zamandan tasarruf etmeyi sağlamaktadır. Kullanım amacı ve çalışma fonksiyonlarına göre pek çok asansör modeli bulunmaktadır. İşlevsel bir ürün almak istemekteyseniz asansörü kullanım amacınız ve asansörü konumlandıracağınız yere göre model seçimi yapmanız gerekmektedir. Kullanım amaçları ve üretim özelliklerine göre asansör çeşitleri şu şekildedir:

1-Yük Asansörü

Yük asansörü eşya ve malzeme taşımak amacı ile geliştirilen asansörlerdir. Çoğunlukla alışveriş merkezlerinde ve depolarda kullanılan bir modeldir. Bu asansörlerde önemli olan kabin boyu ve taşıyabildiği yük miktarıdır. Konfor ve rahatlık ikinci planda olan yük asansörlerinde ürünlerin daha işlevsel olabilmesi için kapasitesi olabildiğince geniş tutulmaya çalışılmaktadır. İhtiyacınız olan bir yük asansörü ise taşıma kapasitesi ve asansör kullanım ömrünü göz önünde bulundurarak seçim yapmanızı önermekteyiz.

2-Otomatik Asansör

Otomatik asansör sıklık ve pratiklik isteyen kimselerin tercih etmekte oldukları modellerdendir. İnsan taşımak için uygun olan asansörlerdir. Asansör kapıları otomatik olarak kapanmakta ve inmek istenilen kata gelindiğinde otomatik olarak kapılar açılmaktadır. Hemen hemen devlet kurumlarında ve yeni nesil binalarda kullanılmakta olan asansör modeli budur.

3-Hidrolik Asansör

Hidrolik asansör kurulumunda makine dairesine ihtiyaç duyulan ve genellikle trafik yoğunluğunun az olduğu binalarda tercih edilmekte olan bir asansör sistemidir. Bu asansör sisteminde aşağı katlara inen asansör kendi ağırlığını kullanarak inmekte ve minimum enerji harcamaktadır. Asansör yukarı katlara ise hidrolik sıvısının sağlamış olduğu sistem ile pompa yöntemi ile çıkmaktadır. Asansör altında bir makine dairesine ihtiyaç duyulmakta olan modelde küçük alanları olan binalara uygun olduğu söylenilebilir.

Bu asansör modelleri dışında engelli asansörü, araç asansörü ve makine dairesiz asansör modelleri de bulunmaktadır. Asansör kullanımında en önemli nokta asansör güvenlik sistemleri kurulumu sağlamaktır.

Asansör işleri için ihtiyacın olan en iyi ustalar Ustamgeliyor.com'da. 
HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler