Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Çalışan kadınlar için temizlik işleri hakkında kolaylaştırıcı yöntemler

Temizlik işinin bir mesleğe dönüşmesinin en büyük nedenlerinden biri de yine kadınların iş hayatına atılmasıyla alakalıdır.

Ev temizliği asırlardan bu yana gelen, birçok kadının üzerinde master yapabileceği kadar uzmanlık alanı edindiği ve insan sağlığı için oldukça önemli bir iştir. Birçok kadının kendine özgü temizlik yöntemi olduğu bilinen bir gerçektir.

temizlik ipuçları ustamgeliyor.jpg

Özellikle son yıllarda temizlik işinin bir mesleğe dönüşmesinin en büyük nedenlerinden biri de yine kadınların iş hayatına atılmasıyla alakalıdır. Hem ev hem iş hem çocuk bakımına yetişemeyen kadın gerek kariyeri gereği gerekse hayat şartlarından dolayı çalışma hayatına atıldığından bu yana temizlik işi temizlikçi personellerine emanet edilmiştir.

Temizlikçi İstanbul.jpg

Ev temizliği birçok bölgenin tek tek temizlenmesinden oluşan ve oldukça uğraştırıcı ve yorucu bir işlem olup pratik ve ustaca çözümlerle olabildiğince kolay hale getirilmelidir. Temizlikçi personelinin haftanın iki günü ev işlerine destek için gelmesi evde iki kişi yaşıyorsanız yeterli olacaktır. Fakat evde kalabalık bir aile olarak yaşıyorsanız (çocuklar) yeterli olmayarak iş sonrası en az bir buçuk iki saat iş yapmanız gerekecektir.

banyo temizliği ustamgeliyor.jpg

Eğer temizlik işleri size kalıyorsa ve aynı zamanda yoğun bir çalışma hayatınız varsa yapmanız gereken işlerinizi kolaylaştırmak adına oldukça pratik çözümler bulmaktır. İlk olarak titizlik hastalığınız varsa acilen kurtularak sağlığınız için yeterli olacak kadar temizlik yapmayı benimseyin. Aksi taktirde işten sonra titiz bir ev kadını olarak tempolu çalışmaya evde devam etmeniz sizi ciddi boyutta yıpratırken, aynı evde yaşadığınız kişileri de yıpratarak sizin normalden çok daha agresif bir hale bürünmenize neden olacaktır.

Temizlik İstanbul.jpg


Mutfak temizliği

Mutfak temizliği konusunda bulaşık makinasının yardımını mutlaka alın ve mutfak tezgahı üzerinde kirli bulaşığın yığılmasını asla beklemeyin. Her kirlenen bulaşığın bulaşık makinasına konması gülük mutfak temizliğinin yarısının bitmesi anlamına gelecektir. Tezgahınızın üzeri temizken mutfağın pis görünmesi pek mümkün değildir.

temizlik firmaları ustamgeliyor.jpg

Günlük kullandığınız el bezini kullandıktan sonra ılık su ve deterjanla yıkayarak o an yakınınızdaki mutfak dolabı kapaklarını, kulplarını ve gözünüze çarpan leke veya toz gördüğünüz kısımları silerek mutfağınızın temiz kalmasını sağlayabilirsiniz. Bu işlem sizin zamanınızı almazken sizi yormayacaktır da.

günübirlik temizlikçi ustamgeliyor.jpg

Banyo temizliği konusunda da sağlık açısından oldukça özen göstermeniz gerekir. Az vakit harcayarak ve az efor ile banyonuzu oldukça ustaca hijyenik bir hale getirmek için her banyo ve klozet kullanımında yapmanız gereken ellerinizi yıkarken lavabonuzu  da yıkamak ve klozetinizi her kullandıktan sonra, klozetin her kıvrımına gelecek şekilde çamaşır suyu dökerek kapağını kapatmak olacak. Bütün bu işlemler evinizin daha temiz kalmasına ve üst üste pislenerek altından çıkılmaz bir hal almamasına olanak sağlayacaktır.

Temizlik ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da. HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler