Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

4 yöntem ile panik atak hastalığından kurtulmanın yolu

İş veya okul hayatının hızlı ve yorucu temposu, kişinin kendi duygusal dönüşümlerinin varlığını fark etmesine neden olabiliyor.

İş veya okul hayatının hızlı ve yorucu temposu, kişinin kendi duygusal dönüşümlerinin varlığını fark etmesine neden olabiliyor. İnsanlar, bir zaman sonra aslında hiç olmayan hastalıklara, tek kalma korkusuna, doğal afetlerle karşılaşma korkusuna ve bu tarz korkulara sürükleniyor.

panik ataktan nasıl kurtulurum.jpg


Atak esnasında teslim olmayın!

Bu tarz kokulara sürüklenen kişiler kısa zaman içinde psikolojik sarsılmalar yaşayarak panik atak hastalığına doğru yürüye biliyor. Panik atak hastalığı özellikle başlangıçta belli yöntemlerle tedavi edilebiliyor. İşte bunun yolları:

panik ataktan nasıl kurtulunur ustamgeliyor.jpg

Panik atak, zaman zaman tekrarlayan ve insanı dehşet içinde bırakan korku nöbetleridir. Panik atağın en temel özelliği ise hiç beklenmedik bir anda ortaya çıkmasıdır. Böyle anlarda yapmanız gereken ilk olarak kollarınızı yukarı doğru gererek, nefesinizi düzenleyin.

anksiyete belirtileri nedir.jpg

Bu tarz anlarda aklınıza olması zor olan veya olabilecek en kötü şeyler gelir. Bu düşüncelerin sizi esiri altına almasına asla müsaade etmeyin. Sizi mutlu edecek pozitif şeyler düşünün. Bu şekilde bu atağın ciddi bir durum olmadığını ve geçici bir süreç olduğunu aklınızdan çıkartmayın.

panik atak nedir.jpg


Uzman desteği şart!

Panik atak, çaresi olan ve tedavisi olan bir hastalıktır. Tedavideki önemli olan konu panik atağın durdurulma yönteminin bilinmesidir. Psikiyatri uzmanına mutlaka danışarak destek alınmalıdır.

panik atak atlatmanın yolları ustamgeliyor.jpg

Yaşamınızın tempolu koşturmacası içinde psikolojik olarak ne tarz durumlarda desteğe ihtiyacınız olacağını daha önceden anlamanız gerekmektedir.

panik atak krizi.jpg

Tedavi esnasında bir psikiyatri uzmanının kontrolünde ilaç kullanmanız, atak yaşamamanız veya atakların şiddetini düşürmek adına oldukça önemlidir. Bundan dolayı mutlaka doktorunuzun yapmanızı istediği her şeyi tam olarak yapmaya özen göstermelisiniz.

panik atak kimlerde görülür.jpg


Korkmayın!

Panik atak atakları sizi bezdirmesin ve umutsuzluğa kapılmayın! Bu hastalığın tedavisi pek tabii var. Yeter ki güçlü olun ve tedavi olmaya yanaşın. Umutsuzluk ve karamsarlıktan kaçınarak kendinize güvenin. Kendinizi motive eden cümleleri sık sık kullanın. Örneğin; ‘’ Başaracağım ‘’ ‘’ Kendime güveniyorum’’ gibi cümleler bilinçaltınıza olumlu yönde sinyaller yerleştirerek çok daha kolay tedaviyi destekleyecektir.

panik-atak ustamgeliyor.jpg


Mutlu olacağınız aktiviteler yapın

Keyif aldığınız aktivitelere ağırlık verin. Kendinizi iyi hissedeceğiniz, gevşemenize yardımcı olan ne varsa onunla meşgul olamaya özen gösterin. Sağlık ve ruh dengesi için uyku düzeninizi de düzene sokmanız gerektiğini asla aklınızdan çıkartmayın.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler