Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

4 maddeyle iş hayatında başarılı olmak için söylenmemesi gerekenleri bilin

Yanlış söylemler sizi karşı tarafa yanlış anlaşılabilir ve yanlış biri gibi gösterilebilir.İş hayatında söylenmemesi gerekenleri bilin.

Başarılı bir şirket kurucusu olan Dr. Travis’in iş hayatında başarılı bir birey olabilmek için hangi kelimelerin söylenmemesi gerektiğinin bir listesini hazırlamıştır. Kişinin mesleği konusundaki becerisinin yanı sıra iş hayatı içerisinde kullanmış olduğu kelimelerin ve insani ilişkilerinde aynı oranda önemli olduğunu vurgulayan Dr.Travis, yanlış söylemlerin kişinin itibar ve hatta işini kaybedebileceğini de ekliyor. Bir takım yanlış söylemler sizi karşı tarafa yanlış aksedebilir ve hiç olmadığınız biri gibi gösterebilir.

iş_hayatı_başarısı.Jpeg

  • Bu haksızlık!

Hayatın geneline baktığımızda çok da adil olmadığının hepimiz farkındayız. Öyleyse bunu iş ortamınızda sık sık bu şekilde dile getirmek yerine farklı yöntemler ve yumuşak bir dil ile sorgulayın. Şayet iş hayatında başarılı olmak istiyorsanız, bu tarz söylemlerden oldukça uzak durun.

basari-basari.jpg

Örneğin; ‘’Benim olan x görevini diğer iş arkadaşıma vermişsiniz, yanlış veya eksik yaptığım bir şey mi var? Öğrenirsem eksiğimi tamamlayabilirim.’’ Gibi söylemler ile dile getirmeniz hem iş hayatı içerisinde gelişmeye ve değişime açık bir çalışan olduğunuzu hem de sürekli şikâyet dili kullanmayan biri olduğunuzu gösterecektir.

is-hayatinda-basarili-olmak.jpg

  • Üzgünüm, yapamam!

Sanırım bu işverenin en son duymak isteyeceği bir sözdür. Elbette yapamayacağınız işlerin altına girmemeniz gerekir, fakat bunu söylerken alternatif de üreterek söylemeniz sizin işten kaçan bir çalışan olmadığınızı gösterecek ve işinizdeki geleceğinizin daha parlak olmasını sağlayacaktır.

iş_hayatı-.jpg

Örneğin; Mesai için kalamayacağınız bir gündeyseniz ve patronunuz kalmanızı istediyse ‘’Şimdi çıkmalıyım, bu iş için yarın erken gelebilirim.’’ gibi söylemler kullanmanız işten kaçmayan, sorunlara pratik çözümler üreten bir çalışan olduğunuzu gösterecektir. Böylece başarılı olmak için önünüzü açmış olacaksınız.

İş-yaşamının-evrensel-gerçekleri.jpg

  • Benim iş anlayışımda bu yok!

Bu cümle tamamen olaylara eleştirel bakan ve yeniliklere kapalı olan kişilerin yapacağı bir tanımdır. Bu ise gelişmeden, iş yerinde zaman doldurup maaşı almaktan başka bir düşüncesi olmayan biri olduğunuzu gösterecektir. Hiçbir işveren böyle bir çalışan istemez!

iş_hayatı.png

Bu tarz söylemlere alternatif dahi üretmemelisiniz. Her dakika değişen ve gelişen teknoloji ile iş yapma yöntemleri hem değişim hem de gelişim içerisindeyken sizin de iş anlayışınızı teknolojiye uydurmanız ve ona göre de söylemler içerisinde olmanız gerekecektir. Aksi halde iş yerinizdeki itibar ve geleceğiniz sallantıda olacaktır.

iş_hayatı_sırları.jpg

  • Denerim

‘Denerim’ kelimesi iş hayatında başarılı olmak için yetersiz ve fazlasıyla özgüvensiz bir kelimedir. Size verilen bir işi sevmiyor, yapmakta zorlanıyor olmanız karşı tarafa ‘’beceremem, yapamam’’ izlenimini vermenizi gerektirmez.

İşi gereği gibi yapın ve iş tesliminde gerekli konuşmayı, doğru kelimelerle konuşun. Böylece işten kaçmayan bir çalışan olduğunuzu da göstermiş olacaksınız.

Tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da. HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler