Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

2 Yaş sendromu ve baş etmenin altın kuralı

Çocuk kendisini bir birey olarak görmeye başladıkça anne, babayla arasına mesafe koymaya başlar.

Bebek sahibi olan anne ve babaların muhakkak duymuş oldukları 2 yaş sendromu bebeğin, bebeklikten çocukluğa geçiş dönemine verilen addır. Çocuğunuzun bu dönemde aşırı duygusal olmasının birçok nedeni vardır.

2 yaş çocuk psikolojisi ustamgeliyor.jpg


Neden 2 yaş sendromu?

2 yaş sendromu ne zaman başlar? Bu dönem her zaman söylendiği gibi 2 yaş da başlamayarak 17 ay zamanında da başlayabilir. Maksimum olarak 42. aya kadar da sürebilir. Bu dönem çocuğun negatif tavırlarını sergilediği bir dönemdir.

2 yaş çocuk iletişimi ustamgeliyor.jpg

Bu dönem çocuk için oldukça duygusal bir geçiş dönemi olup, annesinin himayesinden çıkarak kendi başına hareket edebildiğini fark ettiği bir dönemdir. İsteklerini ve yapmak istediklerini anlayabildiği ve kendi karar vermek istediği bu dönemde çocuk 'hayır' demeyi öğrenir.

2 yaş grubu ustamgeliyor.jpg

Çocuk kendisini bir birey olarak görmeye başladıkça anne, babayla arasına mesafe koymaya başlar ve aşırı duygusal bir psikolojiye bürünür. Artık kendi duygu ve düşüncelerinin de olduğunu fark eden çocuk artık sıkça şu cümleleri kurmaya başlar;

''yemeyeceğim, yapmayacağım, uyumayacağım, gelmeyeceğim, istemiyorum, bunu istiyorum, hayır''

2 yaş anne baba eğitimi ustamgeliyor.jpg

Bütün bu cümleleri sıklıkla tercih eden çocuk 2 yaş sendromu ile birlikte her isteğini ağlayarak ve ayaklarını yere vurarak ifade etmektedir. Çocuğun anne babaya olan uyumunun bitmesiyle çocuk ve ebeveynler arası savaş başlar.

tuvalet eğitimi ustamgeliyor.jpg

İnatlaşan çocuk her istediğinin olmasını ve asla ebeveynin istediğinin olmamasını ister ve bu konuda ayaklarını yere vurarak ve ağlayarak inatlaşır.

çocuklarda anne baba eğitimi ustamgeliyor.jpg

Zamanla çocuklar, yapı ve agresiflik oranına göre ebeveynlere veya çevresindeki başka çocuklara da vuran, patlamaya hazır bir barut olarak dolanır. Elbette bu en kötüsüdür ve bu saydığımız davranış biçimlerinin birçoğunu sizin çocuğunuz yapmayacak olabilir.

çocuk eğitimi ustamgeliyor.jpg

Çocuk istekleri yerine gelmediğinde anormal tepkiler vererek geçerli olan hiçbir açıklamayı kabul etmez ve tepki gösterdiğiniz de içerlenerek tiz bir tonla ağlar.

çocuk sendromu ustamgeliyor.jpg


Peki anneler bu dönemde nasıl davranmalıdır?

Annelerin düştüğü en büyük yanlışlardan biri 2 -3 yaş arası çocuğa tuvalet eğitimi vermektir. Çocuğun kendini keşfettiği bu dönemde dışkısını istediği zaman yapıp istediğinde yapmaması ve annelerin çocuklarının bu alışkanlığı kazanması için çocuklarını bu duruma zorlaması, tuvalet eğitimine hazır olmayan çocuklarda, anne-çocuk iletişimini yıpratır.

2 yaş çocuk eğitimi ustamgeliyor.jpg

Annelerin bu dönemde yapacakları en önemli altın kural, inatlaşan çocukla asla inatlaşmamak ve çocuğa ‘hayır’ demek yerine dikkatlerini başka yöne çekerek, çocuğa inat ettiği konuyu unutturmak olacaktır. Sabrınızın taştığı bu dönemde sabırlı olun ve bu dönemin geçici olduğunu asla aklınızdan çıkarmayın. Bu dönemde sizin için en büyük avantaj, çocuğun dikkatinin çok çabuk başka yöne kayması ve sorunun çok çabuk ortadan kalkmasıdır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler