Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’ne özel uzmanların sağlıklı bir psikoloji için tavsiyeleri

Ruhsal bozukluklar kişinin psikolojik yapısını bozar. Böylece kişinin yaşam kalitesi oldukça düşer.

İnsanlarda oluşan ruhsal bozukluklar, vücut sağlığını bozacak kadar etkilere sahip olabiliyor. Dünya geneline bakıldığında 500 milyon kişinin ruhsal hastalığa yakalandığı saptanmaktadır. Psikiyatri uzmanları tarafından ‘ 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü ’ sebebi ile ruh sağlığı hakkında gerekli bilgiler şu şekilde sıralanmıştır.

dünya ruh sağlığı ustamgeliyor.Jpeg


Dengeli olabilmek

Kişinin yaşadığı çevre ve toplum ile ilişkileri sosyal yönünü oluştururken, organlar ve sistemler insanın bedensel; zihinsel duygusal yetiler ve olaylar karşısında hissedilen duygu düşüncelerini oluşturmaktadır. İnsanlar yaşamlarını kendileri dışında, ailesiyle, yakın çevresi ile ve iş hayatı ile etkili bir şekilde sürdürür.

10 ekim dünya ruh sağlığı günü ustamgeliyor.jpg

Şayet kişi bu ilişkilere bağlı bir şekilde dengeli ve uyum içerisinde sürdürebilirse kişinin sağlıklı olduğu kabul edilir.

dünya ruh sağlığı.jpg


Hayata karşı bıkkınlık hissi

Ruhsal bozukluklar kişinin psikolojik yapısını bozar. Böylece kişinin yaşam kalitesi oldukça düşer. Böylece kişinin genel verimi düşer ve yaptığı işe konsantre olamaz. İş ortamında her zaman yaptığı işin yarısını bile yapamaz hale gelir. Kişi dikkatini toplayamaz hale gelir, halsizlik, bitkinlik, unutkanlık, enerji düşüklüğü, yaşamdan tat alamama,  değersizlik hissi, endişe hali artışı oldukça sık görülen durumlardır.

dünya ruh sağlığı günü.jpg


Vücut sağlığına etkileri

Ruhsal bozukluklar , ruhsal sıkıntılar yaşayan kişilerin kısa zaman içinde bedensel rahatsızlık belirtileri de ortaya çıkmaktadır. Bu rahatsızlıklar çoğunlukla; bağırsak rahatsızlıkları, sindirim sorunları, şiddetli baş ağrıları, cilt reaksiyonları, yayılan vücut ve eklem ağrıları, kalpte oluşan çarpıntı, nefes darlığı gibi hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilir. Bazı psikiyatrik belirtiler yaşayan hastalar yaşamış oldukları durumun gelip geçici olduğunu ve kendi başlarına üstesinden gelebileceklerini söyleyerek tedavinin daha zorlaşmasına neden olabilirler.

dünya ruh sağlığı günü ustamgeliyor.png


Uzmanlara göre sağlıklı psikolojinin sırları

Alkol kullanmamak,

Düzenli olarak yürüyüş, yüzme gibi herhangi bir spor aktivitesinde bulunmak,

Haftanın bir günü de olsa mutlu eden bir hobi ile meşgul olmak,

Gün içerisinde mutlaka düzenli ( 7-8) saat uyumak,

10 ekim dünya ruh sağlığı günü.jpg

Yemek yeme konusunda da düzenli ve sağlıklı olmak,

İnternet ve sosyal medya bağımlısı olmamak ve gerekli yerlerde gerektiği kadar kullanmak,

Gün içerisinde mutlaka en az yarım saat bir şeyler okumak( kitap, gazete, makale),

Hafif ve huzur veren müzikler dinlemek ve acı veren müzik tarzından uzak durmak

Tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da. HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler