Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Yoğun bir yaşamı olan kadınlar için pratik temizlik yöntemleri

Çalışan kadınların çok daha hızlı ve pratik temizlik yapabilmeleri için altın değerinde öneriler:

Temizlik hem sağlıklı yaşam için hem de konforlu bir yaşam için mutlaka olması gereken bir işlemdir. Sürekli tekrarı gereken ve sonu olmayan bu iş hijyen kurallarına uygun yapılmadığı taktirde çeşitli hastalıklara neden olmaktadır.

ev temizliği-ustamgeliyor.jpg

Temizlik için belli yöntemlerin mecburi ve kural olmaması ve aynı tek şartın hijyen kurallarına riayet edilmesi gerektiğini söyleyebiliriz. Çoğu kadının kendine özgü temizlik kuralları bulunmaktadır. Bir yandan ev işi bir yandan çocuk bakımına yetişemeyen kadın gerek kariyeri gereği gerekse hayat şartlarından dolayı çalışma hayatına atıldığından buyana temizlik işi temizlikçi personellerine emanet edilmiştir.

temizlik-şirketleri.jpg

Temizlik işinin meslek olmasının en büyük nedeni:

Temizlik işinin özellikle son yıllarda meslek haline dönüşmesinin en büyük nedeni kadınlarında tıpkı erkekler gibi yoğun ve yorucu iş hayatına atılmış olmasıdır. Bundan dolayı oldukça uğraştırıcı, yorucu bir iş olan ev temizliği birçok bölgenin tek tek temizlenmesinden oluşan ve oldukça uğraştırıcı işin ustaca çözümlerle olabildiğince kolay hale getirilmelidir.

temizlik personeli.jpg

Evinizi temizletmek için temizlikçi personelin haftanın iki günü ev işlerine destek için gelmesi evde iki kişi yaşıyorsanız yeterli olacaktır. Ancak evde kalabalık bir aile olarak yaşıyorsanız yeterli olmayarak iş sonrası en az bir buçuk iki saat iş yapmanız gerekecektir.

pratik ev temizliği.jpg

Temizlik personelinden destek almadan pratik temizlik nasıl yapılır?

Şayet çeşitli nedenlerden dolayı temizlik personelinden destek almıyorsanız ve aynı zamanda yoğun bir iş hayatınız varsa ev temizliği için pratik çözümlere ihtiyacınız var demek oluyor.

mutfak temizliği.jpg

Mutfak temizliği: Mutfak temizliği konusunda bulaşık makinasının yardımını mutlaka alın ve mutfak tezgâhı üzerinde kirli bulaşığın yığılmasını asla beklemeyin. Her kirlenen bulaşığın bulaşık makinasına konması gülük mutfak temizliğinin yarısının bitmesi anlamına gelecektir. Tezgâhınızın üzeri temizken mutfağın pis görünmesi pek mümkün değildir.

mutfak temizliği.Jpeg

Günlük kullandığınız el bezini kullandıktan sonra ılık su ve deterjanla yıkayarak o an yakınınızdaki mutfak dolabı kapaklarını, kulplarını ve gözünüze çarpan leke veya toz gördüğünüz kısımları silerek mutfağınızın temiz kalmasını sağlayabilirsiniz. Bu işlem sizin zamanınızı almazken sizi yormayacaktır da. Böylece mutfağın temizliği için günlerce uğraşacağınız derin bir pislik olmayacaktır.

banyo temizliği.jpg

Banyo temizliği: Banyo temizliği konusunda da sağlık bakımından oldukça dikkat etmeniz gerekecektir. Hijyen için banyonuzda da az bir zaman harcayarak oldukça temiz ve hijyenik bir hale getirebilirsiniz.

banyotemizliği-ustamgeliyor.jpg

Banyonuzun her zaman temiz olması için özel bir işlem yapmanıza da gerek yok. Her banyoyu kullanmak için girdiğiniz de küveti kullandıysanız küveti, klozeti kullandıysanız klozeti, lavaboyu kullandıysanız o alanları yıkayarak veya temiz olduğundan emin olarak bırakmanız olacaktır. Böylece banyo temizliği için saatlerinizi ayırmanıza gerek kalmayacak ve devamlı olarak temiz bir banyonuz olacaktır.

1 Yorum

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler