Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Yaz aylarının gözdesi; Klimalar

Asıl amacı soğutmak olan klimalar aynı zamanda ısıtma özelliğine de sahip aletlerdir.

Klimalar mekan içerisindeki sıcak hava ve nemi alarak, bulunduğu mekanı soğutan toz ve partikülleri temizleyerek ortamı ferahlatan alete verilen isimdir. Asıl amacı soğutmak olan klimalar aynı zamanda ısıtma özelliğine de sahip aletlerdir.

klima fiyatları ustamgeliyor.jpg

Klima son yıllarda lüks olmaktan çıkarak hemen hemen her bütçeye hitap eden fiyatlarda seçenekleri bulunmaktadır. Uzmanlara göre çok ucuz klima sağlığa zarar vererek yaz döneminde sık sık hasta olunmasına neden oluyor. Tercih edeceğiniz klimanın iyi bir klima olmasınıa özen göstermeniz, sağlığınız açısından ve klimanızı daha uzun ömürlü kullanmanız açısından oldukça doğru bir karar olacaktır.

klima sistemleri ustamgeliyor.jpg

Ekonomik açıdan uygun olduğu düşünüldüğü için sık tercihlerden biri de ikinci el klima olup, genellikle ofis ve işyerlerinde kullanılmaktadır. İkinci el klima 'nın iyi ve sağlam olup olmadığı şansınıza kalmış bir durum olup, mecburi kalınmadıkça alınması pek tavsiye edilmemektedir.

klima ustası ustamgeliyor.jpg

Alacağınız klimanın verimi, takıp kullanacağınız mekanın durumuna, büyüklüğüne başka odalara veya dışarı açılan ve örtülmeyen kapı veya camı olup olmadığıyla çok alakalıdır. O yüzden klima montajı usta kişilerce doğru görülen alana takılmalı ve takılmadan önce mekana takıldığında veriminin olup olmayacağından emin olunmalıdır.

klima.jpg

Yaz aylarında, havalandırma sisteminin fayda vermediği durumlarda devreye giren klimalar, doğru kullanılmadığı taktirde ciddi üşütmelere neden olmaktadır.

klimalı ev ustamgeliyor.jpg

Özellikle yaşlı ve çocukların klima karşısında direk durmaları ve klima üfürüğüne maruz kalmaları yüksek ateş, kusma, ishal gibi rahatsızlıklara sebep olarak sıcak yaz aylarında hasta halde yatmanıza neden olabilir.

klima modelleri ustamgeliyor.jpg

Terleyen ve koşan çocuklu ortamlarda (kreş, ana okulu) genellikle otomatik klimanın çocuklara çarpmaması için önlem almak amacıyla, ayaklı klimalar kullanılmaktadır. Ayaklı klimalar klima ve pervanenin ortasında bir formda olup klima kadar hastalıklara sebep olmazken, pervane kadar da güçsüz hava vermemektedir.

ofis kliması ustamgeliyor.jpg

Bu tarz serinletici aletler özellikle küçük çocuk olan, yaşlı olan evlerde kişiler etkilenip hasta olmasın diye tercih edilmektedir.

salon dekorasyonu ustamgeliyor.jpg

Doğru kullanıldığı taktirde  sağlık açısından bir zararı olmayan klimalar aksine fayda bile sağlamaktadır. Örneğin; sağlık açısından iş yeri veya evlerde 22 derece sıcaklık ve %50 nem ideal olan koşullardır. Bu değerleri sağlayan en ideal cihazda klimalardır.

Klima ve havalandırma sistemlerimine dair ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da. 

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler