Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Türkiye’de en sık kullanılan 4 pencere çeşidi

Yapılan bir araştırma sonucu ülkemizde gerek dekorasyon amaçlı gerekse ihtiyaç karşılamak için en sık kullanılan pencere çeşitleri şöyle:

Ev ve ev dekorasyonu denildiğinde aklınıza hiç şüphesiz kapılar ve pencereler ilk sırada gelir. Kapılar odalar arasındaki geçişi sağlarken aynı zamanda her odanın birbirinden bağımsız olmasını sağlamaktadır. Pencereler ise ev içerisinde dış yaşam ile iç yaşam arasında bir bölmedir. Evden dışarıyı görebileceğiniz paneller, dekorasyon unsuru olarak da oldukça önemli yere sahiptir.

osmanlıda pencereye çiçek koymak.jpg

Pencereler sağlıklı ve yaşanabilir bir ev için oldukça önemli bir yere sahiptir. Yaşam alanlarında insanların en büyük ihtiyaçlarından biri olan güneş ışığı ve temiz hava pencereler sayesinde giderilmektedir. Güneş ışığını yeteri kadar alınabilmesi için boyutlarından formlarına, üretildikleri malzemeler tercihlerinden açılma şekillerine kadar her şeyleri ile dekorasyon, mimari ve yerleşim bakımından fazlasıyla önemli bir yere sahiptirler.

pvc pencere sistemleri.jpg

Bundan dolayı ev dekorasyonu yaparken pencereleri değiştirecekseniz seçenekler arasından iyi bir değerlendirme yapmalısınız. Hem estetik görüntü konusunda hem de yalıtım ve ışıklandırma ihtiyaçlarınızı tam anlamıyla karşılamasına çok dikkat edin. Pencereler dekorasyon ve yalıtım konusunda birçok çeşide sahiptir. Açılıp kapanma şekline kadar birçok bakımdan farklılık gösteren ve farklı ihtiyaçları karşılayan modellere sahiptir.

sabitcamlar.jpg

Sık kullanımıyla öne çıkan pencere modelleri

  • Sabit camlar

Sabit olan pencereler açılmayan pencerelere verilen isimdir. Cam duvar olarak da kullanılan bu pencere çeşitleri oldukça dekoratif ürünlerdir. Çoğunlukla açılır pencerelerin yanında kullanılırlar. Havalandırma gerektirmeyen, sadece güneş ve manzara penceresi olarak bağımsız bir şekilde tasarlanmıştır.

tek kanatlı pencere.jpg

  • Tek kanatlı pencere

Tek kanatlı pencereler ülkemizde en sık tercih edilen ürünlerden biridir. Tek kanatlı ve kanadın açılma bakımına göre üç farklı çeşidi bulunmaktadır. İçeri açılan, dışarı açılan ve çift açılımlıdır.

Fransız pencere-ustamgeliyor.jpg

  • Fransız pencere

Fransız pencere ve kapılar her ne kadar Fransız balkonlarla bir arada kullanılsalar da aslında bu pencerelerin asıl özelliği balkon değil çift kanatlı olmasıdır. İki kanadının da açılarak havalandırmanın maksimum düzeyde yapılabildiği modellerdir, estetik olarak da oldukça romantik bir yapıları vardır.

sürgülü cam.jpg

  • Sürgülü sistem

Diğer bir isimle paralel sürme, ya da daha sokak ağzındaki ismiyle çek-sür pencereler hem pencerelerde hem de kapılarda sık sık kullanılan yana doğru sürgülü olarak açılıp kapanan sistemle tasarlanmışlardır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler