Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Türk kültürünün şifası; Hamam

Hamamın birçok faydası vardır. Bu faydaların içerisinde stresi azaltma ve zihni sakinleştirme gibi özellikler de bulunmaktadır.

Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan hamam, insan sağlığına da oldukça faydalı etkilere sahiptir. Osmanlı imparatorluğu zamanında, sarayda kadınların güzellik sırlarının da hamama bağlı olduğu ve hamam da geçerli olan belli adap ve edepler olduğu söylenmektedir. 

istanbulda ki hamamlar ustamgeliyo.jpg

Hamam içerisine girdiğinizde sıcak hava buharı vücudunuzda gözenekleri dolduran kirleri yumuşatır.Yapılan kese ile tüm gözenekler açılır ve vücut nefes alır. Bu sayede cilt hem ölü deriden arınmış olur hem de daha fazla oksijen alır.  

hamam dekorasyonu ustamgeliyor.jpg

Hamamın faydaları içerisinde stresi azaltma ve zihni sakinleştirme gibi özellikler de bulunmaktadır.

istanbuldaki hamamlar.jpg


Kas ağrılarına bire 
bir; hamam 

Kas ağrılarına iyi gelen hamam, ağrıyan kasın sıcak buhar odası veya sıcak hamam ortamı ile gevşediği ve kısa sürede ağrının yok olduğu bilinmektedir. Özellikle spor salonlarında oluşan kas ağrılarının hamam sayesinde çabucak iyileştiği söylenerek tavsiye edilmektedir. 

hamam.jpg


Belli başlı hastalıklar için; hamam
 

Aynı  zamanda hamam  lenf sistemine de iyi gelmektedir. Lenf sisteminin temizliği sağlar.  Bu tarz faydalarından dolayı ayda 1 veya 2 kez gidilmesi tavsiye edilmektedir. Eklem ağrıları için de belli yaşın üzerindeki kişilerin gitmesi oldukça faydalıdır.  

Kalp hastaları için önerilmeyen hamam ortamı kalp atışının ve metabolizmanın hızlanmasına neden olur. Bağışıklık sistemi de yine hamam sayesinde güçlenir bu nedenle uzmanlar tarafından bağışıklık sistemi yavaş kişilere ayda 3 kez hamam önerilmektedir. 

hamamlar.jpg

Kanser yahut enfeksiyonlu hastaların tedavisinde kullanılan buhar odaları , sıcak hamamlar da bu tarz hastaların iyileşmesi için oldukça önemli faktörlerdendir.  Hamamda yapılan kese ve masajın bir haftalık dinlenmeye bedel olduğunu söyleyen uzmanlar, Usta ellerden yapılan kese ve hamamın kişiyi birçok stresten ve sıkıntıdan arındıracağını da eklemişlerdir.    

Hamam kültürünün azaldığını ifade eden uzmanlar, kişilerin sağlıklı yaşam için en az ayda 1 kere mutlaka hamama gitmelerini önerdiklerini söylüyorlar.

hamamlar ustamgeliyor.jpg


Hamamın cilde ve sağlığa faydaları
 

  • Stresi azaltır, zihni dinlendirir. 
  • Metabolizmayı hızlandırır. 
  • Kalp atışını hızlandırır, Kalp atışının ritmini ve dengeli atmasını sağlar. 
  • Tıkalı olan sinüslerin açılmasına yardımcı olur. 
  • Buhar odaları sayesinde vücutta fazla yağ depoları erir. 

Asırlardan buyana gelen ve artık unutulmaya yüz tutan hamamlar, insan sağlığına hem ruhen hem de fiziken oldukça faydalıdır ve terk edilmemesi gereken bir Türk geleneğidir. 

Hamam için ihtiyacınız olan en iyi uzmanlar Ustamgeliyor.com'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler