Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Okul öncesi kreşlerde boya renkleri

Çocukların, sıcak ve fosforlu renkler renkler içerisinde büyümeleri onlara pozitif enerji kazandırır.

Okul öncesinde ebeveynler çocuklarını okul öncesi eğitim almaları için kreş veya anaokuluna göndermek isteyecektir. Eğitim hayatına başlamadan önce çocuklarınızı göndereceğiniz kreşler hakkında çok fazla bilgi edinmeniz gerekecektir. Bu sayede hem çocuğunuzun aldığı eğitimden hem de gönderdiğiniz yerin çocuğunuz açısından güvenli olduğuna emin olacaksınız.

okul öncesi kreş okulları.jpg

Çocuklarınız evlerinde, okullarında ve etrafındaki hareket ve planlarla büyür ve tecrübe kazanırlar. Sıcak ve fosforlu renkler ilgilerini çekecek ve daha çok o
renkler içerisinde büyümeleri onlara pozitif enerji kazandıracaktır.

okul öncesi kreş okulları ustamgeliyor.jpg

Genellikle kreş ve anaokulların duvarlarının renklerinin açık ve parlak renklerle döşendiğini fark etmişsinizdir. Bunun sebebi ise çocukların renkler üzerindeki psikolojik düşünceleridir. Sizler de anaokulu veya kreş sahibi iseniz ve hala nasıl bir renk skalası oluşturmanız gerektiğini bilmiyorsanız, buyurun birlikte inceleyelim.

kreş okulları.jpg

Çocuklar üzerinde koyu tonlar pek sevilmemektedir. Siyah, lacivert ve gri gibi renkler çocuklarda negatif duygulara neden olmaktadır. Aynı zamanda kırmızı ve tonları yine çocuklarda korku ve endişeye sebebiyet vermektedir. Bu yüzden koyu renklerden kaçınarak daha çok canlı renklere başvurmanız gerekmektedir.

kreş fiyatları.jpg

Okul içerisindeki çocukların birbirlerine yakınlaşacakları renkleri kullanmanız hem onlar için sağlıklı hem de sizler için kullanışlı ve ferah olacaktır. Boya renkleri her çocuk için değişiklik gösterecektir tabii ki.

okul öncesi kreş.jpg

Kullanmanız gereken renkler : Mavi, yeşil, turuncu, pembe, beyaz ve sarı renkleri olmalıdır. Bu renkler hem açık hem de çocuk renklerine uygulanabilen renkler olduğundan, çocukları girdikleri ortamdan uzaklaşmak yerine girdikleri ortamı fazlasıyla sevecek ve ortama daha yakın olacaktır. Okulunuzda kullandığınız dekor da renkler kadar önem taşır. Duvarlarınızda renkliliğin yanı sıra çocukların ilgisini çekecek resimler bulundurmanız, onların ilgisini çekecek ve ortama daha çabuk adapte olmalarını sağlayacaktır.

kreş fiyatları ustamgeliyor.jpg

Renkler yaşa göre de çocuklar için farklılık gösterecektir. Beş yaş ve altındaki çocuklar için sarı rengi çok cezbedicidir. Büyük çocuklar için ise mavi ve yeşil tonları daha cazip gelecektir ve odalarını genelde bu renkte boyanmasını isteyeceklerdir.

kreş okulları ustamgeliyor.jpg

Okulunuzun bir odasını sadece çocukların isteklerine göre dizayn etmeniz onlara kendilerini özel hissettirecektir. Bırakın bir odanın boyasını tamamen onlar yapsınlar. Duvarlara parmak boyası veya çizim yaptırabilirsiniz. Boyama işlemleri sayesinde çocuklar için okullar, daha çekilir bir hale gelecek ve sıkıcı bir ortamdan uzaklaşmalarına katkı sağlayacaktır. Unutmayın ki ; çocuklarınız için eğitim nasıl başlarsa öyle devam eder. Okul öncesi eğitiminizi iyi seçmelisiniz.

Boya ve badana hizmetleri için ihtiyacınız olan en iyi uzmanlar Ustamgeliyor.com'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler