Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Tüm Öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun!

24 Kasım günü, insanlığın eğitimi ve bekası için çalışan ve çabalayan tüm öğretmenlerimiz için 1981 yılından bu yana kutlanan en özel gündür

24 Kasım Öğretmenler günü, insanlığın eğitimi ve bekası için çalışan ve çabalayan tüm öğretmenlerimiz için 1981 yılından bu yana kutlanan özel bir gündür. 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’ Milletler Mektebi’’nin başöğretmenliğini kabul ettiği gündür.

24 kasım öğretmenler günü.jpg

11 Kasım 1928’de Bakanlar Kurulu tarafından Atatürk’e ‘’Milletler Mektebi Başöğretmenliği’’ unvanı verilmiş ve bunu 24 Kasım’da Milletler Mektebi’nin Talimat namesinde yayınlayarak resmi olarak ilan etmiştir.

ogretmenler-gunu-24-kasim.png

Mustafa Kemal Atatürk’ün tam olarak 100. doğum yıldönümü olan 1981 yılında ‘’başöğretmen’’ olarak ilan edildiği günü Türkiye Cumhuriyeti çapında Öğretmenler günü olarak kutlamaya karar verilmiştir.

öğretmenler günü- ustamgeliyor.jpg

Türkiye Cumhuriyeti çapında yapılan Öğretmenler günü ile ilgili kutlamalar, 1992 yılında 12 Kasım tarihinde Resmî Gazete ’de yayınlanarak yürürlüğe giren ‘’ Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği’’ kapsamında her yıl 24 Kasım tarihinde gerçekleştirilmektedir.

öğretmenler günü-ustamgeliyor.jpg

Öğretmenlik mesleği olmazsa olmazları

Öğretmenlik dünya üzerinde en kutsal olan ve en büyük özveriyi isteyen mesleklerin başında gelmektedir. Bir şeyler öğretmenin, özellikle de küçük yaştaki bir çocuğun hayatını etkilemenin oldukça elzem bir iş olduğu söylemek öğretmenlik mesleği için yeterli olmayacak bir açıklamadır.

idealist öğretmen.jpg

Kutsallığı birçok bilge insan tarafından vurgulanan, gerek din gerek siyaset adamlarının her fırsatta kutsallığının altını çizmiş olduğu öğretmenlik mesleğinde olmazsa olmazlardan biri olan idealistlik, bir öğretmenin mesleğinde ilerlemesi gereken ve verimini arttıran temel özelliktir. İşte idealist bir öğretmende olması gereken özellikler;

öğretmen.jpg

  • Ezbere dayalı bir nesil yetiştirmez, anlatırken anlaşılması için elinden geleni yapar.
  • Müfredata bağlı kalmaz, üreten ve yeniliklere açık olur.
  • Başkalarını taklit etmek ve örnek almak arasındaki ince çizgiyi gösteren ve öğretir.
  • Herkesin beceri ve sevdiği mesleği yapması gerektiğini söyler ve yalnızca para için sevilmeyen bir mesleğin yapılamayacağını anlatır.
  • Kalabalık bir sınıf dahi olsa işini sevdiği ve idealleri olduğu için her öğrenci ile tek tek ilgilenir ve birebir temas halindedir.
  • Mimar ve Mühendislik Hizmetleri

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler