Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Taşınma sürecini en az masrafla nasıl atlatabilirim?

Taşınan ve taşınmayan herkesin az çok bu işlemin zor oluşundan haberi vardır. Hem yıpratıcı hem de masraflı olan taşınma işleminde hem bedenen hem de bütçe olarak sarsılmanız muhtemeldir.

Evden eve nakliyat şirketleri içinden doğru bir seçim yapmadığınız sürece taşınma sürecinizin yorucu ve yıpratıcılığı azalmayacak aksine artacaktır. Taşınma işlemi, eşyalarınız ne kadar çok ise o kadar yorucu ve masraflı olacaktır. Bu süreci çok daha kolay atlatabilmeniz için ilk olarak fazlalık olan eşyalarınızı azaltmakla işe başlamalısınız. Bu sayede hem beden hem de bütçeniz çok sarsılmayacak ve çok daha kolay bir süreç geçebileceksiniz.

Taşınma sürecini nasıl daha az masrafla atlatabilirim?

Taşınma sürecinin çetrefilli oluşu birçok kişinin bu kapsamda çeşitli çözümler aramasına neden olmakta. Yapılan işlemin kolaylaşabilmesi ve çok daha masrafsız bir hal alabilmesi için ilk olarak fazla olan eşyaların en aza inmesi gerekecektir. Eşyalarınızı elemek için izlemeniz gereken yol şu şekildedir;

  • Taşınma işleminde ilk olarak fazla olan ev ve kıyafet aksesuarlarınızı eleyin. Evde gereksiz yere yer kapladığını düşündüğünüz tüm aksesuarı ayrı bir koliye doldurun.
  • İkinci olarak ise mutfakta fazlalık olan ve kullanmadığınız parçaları bir koliye ayırın. Kullanılabilecek gibi olan her parçayı ayrı bir koli yaptıktan sonra ihtiyaç sahiplerine ulaşan derneklere verebilirsiniz.
  • Üçüncü olarak ise en çok fazlalığı çıkarabileceğiniz giysilerinizi ayıklamanız gerekecektir. Yazlık ve kışlık olmak üzere iki kısma ayıracağınız  eşyalarınızda uzun süre kullanmadığınız tüm kıyafetleri elemelisiniz. Elemiş olduğunuz tüm giysilerinizi ayrı bir koli yaparak ayırmalısınız. Tek tek elediğiniz giysileriniz de kendi içlerinde de bir elemelisiniz. Üç parça halinde ayırabileceğiniz eşyalarınızda bir kısım eşyanızı satabilir, bir kısmınıda bu konuda hizmet veren hayır kurumlarına verebilir diğer bir kısmını da (kullanılmayacak gibi olanları) atabilirsiniz. Bu sayede taşınma işleminizde oldukça büyük bir yükünüz azalarak hem bedenen hem de evden eve nakliyat fiyatları bakımından yükünüzü azaltmış olacaksınız.

Taşınma sürecinizde nakliye ücretleri konusunda en aza mal etmek ve fazla olan masrafı önlemek istiyorsanız ikinci olarak da yapacağınız işlem eşyalarınızın tüm kolileme işlerini evden eve nakliyat şirketine yaptırmak yerine kendinizin yapması olacaktır. Bu sayede nakliye firmasından alacağınız hizmet içine kolileme işlemi girmeyecek ve böylece ödeyeceğiniz nakliye ücreti çok daha az olacaktır.

Birkaç nakliyat firması tarafından fiyat alın

Evden eve nakliyat hizmetinde alacağınız hizmetin ücretini yalnızca bir firmadan almak yerine birkaç firma tarafından almalı ve bu doğrultuda bütçenize en uygun olan firmanın teklifi doğrultusunda tercih yapmalısınız.

Ustamgeliyor.com sitesi ‘’Evden eve nakliyat’’ alanında ücretsiz bir şekilde oluşturacağınız talep sayesinde birçok nakliyat firması tarafından fiyat teklifi alabilir, içlerinden bütçenize en uygun olanını tercih ederek  nakliye hizmetinden bütçenizi zorlamayacak şekilde yararlanabilirsiniz.

Taşınmak zorunda olduğunuzda çok fazla masrafa girmeden ancak aynı zamanda da kaliteli bir hizmet almak istiyorsanız yapmanız gereken işlem tek bir nakliyat firması tarafından değil de birkaç firma tarafından fiyat teklifi almanız ve bu doğrultuda hizmet almanız olacaktır.

Böylece mutfalaka istediğiniz uygun fiyat aralıklarında işinde deneyimli bir firma tarafından hizmet alma olanağına sahip olabileceksiniz.

Koli ve paketleme malzemelerini nasıl ücretsiz temin edebilirim?

Evden eve nakliyat hizmetinde gerekli olan ve aynı oldukça para gerektiren koli ve paketleme malzemelerini belli bir ücret harcamadan temin edebilirsiniz. Marketler, bakkallar ve özellikle de mobilya mağazalarında bol bol bulabileceğiniz koliler, çıtçıtlı poşetler beyaz köpükler taşınma süresinde tüm ihtiyacınızı giderecektir.

Etrafınızda bu market, bakkal ve özellikle mobilya mağazası varsa taşınma işinize bir ay kala her gün düzenli olarak mağazalardan alacağınız koli ve paketleme malzemeleri sayesinde taşınma gününüzde tüm eşyalarınızı rahatlıkla paketlemeye yetecek kadar malzemeniz olacaktır. Böylece toplu olarak alacağınız koli ve paketleme malzemelerinin tutarı cebinize kalacak.

Küçük olan tüm malzemeleri kendi çabanızla paketlemeniz, büyük olan malzemeleri ise hizmet alacağınız evden eve nakliyat firmalarına paketletmeniz hem bütçeniz hem de eşyalarınızın güvenliği açısından önemlidir.

Kolileme hizmeti dahil olmak üzere birçok hizmeti veren evden eve nakliyat firmaları, bu doğrultuda da ücret talep etmekte. Eğer ücret konusunda sizde en uygun olanını tercih etmek istiyorsanız yukarıda verdiğimiz önerileri dikkate alarak en makul nakliyat ücretini ödeyebilirsiniz.

Nakliyat firması seçerken nelere dikkat etmeliyim?

Evinizi taşıma süreci sizi ve ev halkını oldukça yoracak bir işlem. Bu süreci en az masraf ile nasıl atlatabilirsiniz birlikte inceledik. Şimdi ise taşınırken en az stres ve yorgunlukla nasıl atlatabileceğinizi sıralayacağız.

Alacağınız evden eve nakliyat hizmetinde en az yorgunluk ve stres için işinde deneyim sahibi firmalar tarafından hizmet almanız gerekmektedir. Bundan dolayı evden eve nakliyat firması seçerken kaliteli ve profesyonel bir firma tarafından hizmet almaya özen göstermelisiniz. Firma tercihi yaparken tam olarak dikkat etmeniz gereken durumlar şu şekildedir;

  • Evden eve nakliyat firması seçerken tercih edeceğiniz firmanın ilk olarak kurumsal olarak hizmet verdiğinden emin olmanız gerekmektedir.
  • İkinci bir durum ise resmi olarak hizmet veren evden eve nakliyat firmasının kaç yıldır bu sektörde olduğu ve bu alanda yeterli tecrübeye sahip olup olmadığıdır. Hizmet alacağınız nakliyat firması, her ne kadar kurumsal olsa da gerek evden eve nakliyat gerekse diğer nakliyat alanlarında tecrübe sahibi değilse istediğiniz gibi bir sonuç almanız oldukça zor olacaktır.
  • Çağımızın internet çağı oluşu, bu dönemde hizmet veren neredeyse tüm nakliyat firmalarının kendilerine ait bir web sitesi olmasını sağlamaktadır. Bu web siteleri de hizmet almayı düşündüğünüz nakliyat firmasını incelemeniz ve varsa müşterilerin yorumlarını kontrol etmeniz gerekecektir.

Bu kapsamda evden eve nakliyat alanında ustamgeliyor.com sitesinden ücretsiz bir şekilde oluşturacağınız talep sayesinde birçok firma tarafından fiyat teklifleri almanız sağlarken, bu teklifleri sunan firmaların profillerini de gönül rahatlığı ile incelemeniz sağlanmaktadır. Usta/firma profillerinde yer alan müşteri yorumları, firma puanları, firmanın resmi belgeleri ve referansları gibi birçok bilgi mevcut bulunmaktadır.

Bu sayede tek çatı altından tek bir nakliye işiniz için oluşturduğunuz talebinize yedi ayrı nakliyat firması tarafından alacağınız fiyat tekliflerini değerlendirebilir, istediğiniz firmanın teklifini profilini de inceleyerek kabul edebilirsiniz.

Evden eve nakliyat firmalarında hangi hizmetler bulunmaktadır?

Taşınma sürecinde alacağınız hizmete nelerin dahil olduğunu bilerek yola çıkmanız, hangi hizmete ne kadar para ödeyeceğinizi ve hangi işlemlerin hizmet dışı olduğunu bilmenizi sağlayacaktır.

Evden eve nakliyat hizmetinde alacağınız hizmet, şimdi sıralayacağımız maddelerden oluşmaktadır;

  • Evden eve nakliyat hizmetinde alınacak olan hizmetin başında nakliye firmasının eşyalarınızı alın (büyük eşya) sökerek paketleme işlemi yapması gelmektedir.
  • Büyük olan gardolap, yatak odası, ayakkabılık, koltuk, masa takımı gibi tüm eşyaların gerekli olanlarını sökerek tümünü paketlemesi sonrasında, hafif ağır, büyük, küçük tüm eşya ve kolileri nakliye aracına taşımaktadır.
  • Nakliyat firması tarafından nakliye aracına taşınan tüm eşyalar, yeni olan adrese götürülür ve yeni daireye nakliye ekibi tarafından taşınır.
  • Evden eve nakliyat firması büyük olan tüm eşyaların sökme ve paketleme işlemlerini yaptığı gibi yeni olan evde de istediğiniz odaya istediğiniz mobilyayı kurmaktadır. Yalnızca kaba olan mobilyaları monte edip istenilen odaya koyarak giden evden eve nakliyat firmaları, ek olarak istediğiniz her hizmetten ek ücret talep etmektedir.

Benzer Konular

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler