Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Nakliyat firması ile anlaşırken dikkat etmeniz gereken 6 madde!

Evden eve nakliyat firması için yapılacak olan ve aynı zamanda da istenilen hizmetin tam anlamı ile yerine gelmesi için tercih edeceğiniz nakliyat firmasının tarafınıza kaliteli hizmet sunuyor olması gerekmektedir.

Bunun için de kaliteli hizmet veren iyi bir nakliyat firması bulmanız gerekmektedir. Son dönemde oldukça fazlalaşan nakliyat firması fiyatları, kaliteli hizmetinde azalmasına neden olmaktadır. Bu durumdan dolayı da ihtiyaç olan hizmetin tam anlamıyla ve hakkını vererek yapılması pek az rastlanan bir durum haline geliyor.

Nakliyat firması ile anlaşırken nelere dikkat etmeliyim?

Taşınacak olan eşyalarınızın akibeti ve geçireceğiniz sürecin rahatlığı açısından oldukça önemli olan nakliye tercihinde özen göstermeniz gereken belli durumlar söz konusudur. Bu durumlara dikkat ederek istediğiniz gibi kaliteli bir hizmet almanız mümkün olacaktır, aksi takdirde istediğiniz gibi bir hizmet almanız pek de mümkün olmayacaktır.

  • Ücret konusunda netleşin

Nakliye firması ile anlaştığınız da ilk olarak fiyatı en başında belirlemeniz gerekmektedir. Aksi halde KDV adı altında fiyat işin sonucunda yükselecektir. İlk görüşmenizde yapmanız gerekenin taşınacak olan eşyalarınız için aldığınız fiyatın KDV dahil olup olmadığını öğrenmek olacaktır. Bu süreçte tercihinizin tek bir evden eve nakliyat firması ile konuştuktan sonra vermemeniz de yine sizin açınızdan avantaj olacaktır.

  • Taşınma sürecinde hep orada olun

Birçok evden eve nakliyat firması, taşınma sürecinde ev sahibini ekarde ederek kendi başlarına çalışmayı tercih ederler, oysa bu süreçte ev sahibi olarak orada bulunmanız ve gerekli durumlarda yönlendirme yapmanız mutlaka gereklidir.

Bu durum her adımda yönlendirme yapmanız anlamına gelmemekle birlikte ihtiyaç halinde ve sizin gerekli gördüğünüz durumlarda mutlaka yönlendirmelerin yapılması gerekmektedir.

  • Sözleşme isteyin!

Evden eve nakliyat firması ile anlaştığınızda işleme başlamadan önce mutlaka sözleşme istemelisiniz. Evden eve nakliyat sürecinde olabilecek en ufak bir ekstranın bile ücrete yansıtılması, hizmetin en başında yapacağınız sözleşme ile oldukça alakası vardır.

Bu durumun aksi halinde eşyalarınız firmada olduğu için mecbur tüm ekstraları ödemeniz gerekecektir. Kurumsal olarak hizmet veren tüm evden eve nakliyat firmalarının siz söylemeden sözleşme yapıyor olması ve en başından sözleşmenizi yapıyor olması ve eşyalarınızı taşıma süresince sigortalatıyor olması, tercihinizin her zaman bu tarz kurumsal hizmet veren nakliyat firmalarından yana olması anlamına gelmektedir.

  • Nakliyat sigortası yaptırın

Evden eve nakliyat firması tarafından hizmet alacağınızda dikkat etmeniz gereken işlemlerden bir diğeri de tercihinizi taşınma sürecinde eşyalarınızı sigortalatan bir firma tarafından hizmet almanuz olacaktır. Bir önceki maddede de belirttiğimiz gibi evden eve nakliyat firması tarafından hizmet alırken kurumsal olan bir firma tarafından hizmet almanız işinizin çok daha iyi sonuçlanmasını sağlayacaktır.

  • Taşınma sezonuna dikkat edin!

Evden eve nakliyat firmasından hizmet almak istediğinizde dikkat etmeniz gereken durumlardan bir diğeride hizmet alacağınız dönemin nakliyenin yoğun olduğu için yaz dönemlerine denk getirmemeye özen göstermeniz olacaktır.

Yaz dönemlerinde yapılan taşıma işleminde istediğiniz gibi bir evden eve nakliyat firmasından yararlanmanız için, nakliyecilerin en yoğun olduğu dönem olan yaz dönemine denk gelmemesi olacaktır. Aksi halde yoğunlukta size ayırdıkları zaman için normalden çok daha fazla para istemeleri büyük olasılıklardan biridir.

  • Standart nakliyat fiyatlarına dikkat!

Evden eve nakliyat firması konusunda yapacağınız ücret araştırması için alacağınız fiyatlarda tarafınıza sunulan en az fiyatı da en fazla fiyatıda mutlaka eleyin. Yapılan nakliye hizmetinin belli bir limiti bulunmaktadır. Bu limitin çok altında veya çok üstünde olan tüm fiyatlar problemli sonuçlar elde etmenize neden olacaktır. Oldukça standardın biraz altındaki fiyatları tercih edin.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler