Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

24 Ekim Birleşmiş Milletler Gününüz kutlu olsun!

Bugünün kutlaması 1945 yılına kadar dayanan Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın yıldönümünü anmaktadır.

Birleşmiş Milletler Gününün menşei ve tarihi 1984 yılına kadar dayanmaktadır. Bugünün kutlaması 1945 yılına kadar dayanan Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın yıldönümünü anmaktadır. Yine Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 24 Ekim tarihini Birleşik olarak ilan etmiştir. Buradaki asıl hedef, dünyanın dört bir yanında yaşayan insanların Birleşmiş Milletlerin amaçları ve başarıları hakkında çalışmalarını destekleyecek şekilde tanınmasıdır.

birlesmis-milletler-gunu-1.jpg

Birleşmiş Milletlerin Dünyaya fayda sağlayan kurumları

  • Birleşmiş Milletler Kalkınma programı: UNDP
  • Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu: UNICEF
  • Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği: UNHCR
  • Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü: UNESCO
  • Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı: WFP
  • Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü: WHO
  • Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü: FAO
  • Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü: ILO

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi: UNHRC

birlesmis-milletler-gunu-.jpg

Bütün bu kuruluşlar, felaketten, tıbbi, çocuklara ve kültüre kadar çeşitli yardımlar için çalışmaktadır. Tüm insanlık için çalışan bu kuruluşları tek çatı altında toplayan Birleşmiş Milletlerin kutlandığı 24 Ekim, dünyanın her köşesinde yaşamakta olan insanların Birleşmiş Milletleri ve daha yakından tanıması ve destek vermesi beklenmektedir.

bmg.jpg

Hükümetler arası bir örgüt olan Birleşmiş Milletler ’in hedefi dünyanın bütün hükümetleri arasında bir iş birliği şekli oluşturmaktır. Bu örgütün asıl hedefi ‘’Milletler Cemiyeti’’ ‘nin yerini alabilmek ve böylece herhangi başka bir savaşın gerçekleşmesine engel olabilmektir. Zamanında yapılan Versailles Antlaşması, 1. Dünya Savaşını resmen sona erdiren Antlaşmalardan biriydi. Yine Birleşmiş Milletlerin Temelini atan da aynı antlaşmaydı.

24 ekim.jpg

28 Haziran 1919’da antlaşma, Fransa’nın Versailles kentinde imzalandı. Lig, silahsızlanmayı teşvik etmeyi, savaşın oluşturduğu salgınları önlemeyi, uluslararası anlaşmazlıkları düzeltmek için müzakereleri ve diplomatik tedbirleri teşvik etmeyi amaçladı. Bunun yanı sıra Lig sloganı dünyadaki insanlar için yaşam kalitesini çoğaltmaktır.

birlesmis-milletler-2-640x428.jpg

Fakat 2.Dünya Savaşı’nın başlaması, Milletler Cemiyeti’nin farklı bir plana ihtiyaç duyduğuna işaret etmiştir. 2.Dünya Savaşı’nın son yıllarında Birleşmiş Milletler ( BM ) ile ilgili yöntemler geliştirildi. Tam anlamıyla, BM için fikir, 25 Nisan 1945’te, San Francisco’daki Uluslararası Örgütler BM konferansı esnasında başladı. BM, bir BM tüzüğü bu yılın 24 Ekim günü onaylandığında resmen oluşturdu. Birleşmiş Milletler Günü, ilk kez 24 Ekim 1948’de gözlemlendi. Birleşmiş Milletler Günü BM’nin temel tüzüğünün orijinal yürürlüğe girmesini kutluyor.

birleşmiş_milletler.jpeg

24 Ekim Birleşmiş Milletler Günü Nasıl Kutlanır?

Birleşmiş Milletler Günü’nü kutlamak oldukça basittir. Bu organizasyonlar ve pratikliği hakkında daha fazla bilgi alabilmek için kendinizi özel ilgi gösterebilirsiniz. Bugünü kutlayarak çevrenizdeki insanlara Birleşmiş Milletlerin kurmuş olduğu bu yardım kuruluşlarını anlatarak insanları bu konuda bilinçlendirin ve desteklemesi konusunda gerektiği kadar bilinçlendirin.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler