Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Sağlığınız için 3 sebze

Sebzelerin insan vücuduna kalori bakımından düşük ancak vitaminler, mineraller ve lif açısından yüksektir faydaları vardır.

Bir çok sebze insan vücuduna sayısızca fayda için yaratılmıştır. Sık sık hasta olma sebeplerinden biri taze sebze meyve tüketiminin yok denecek kadar az olmasıdır. Sebzelerin insan vücuduna kalori bakımından düşük ancak vitaminler, mineraller ve lif açısından yüksektir faydaları vardır.

organik meyve sebzeler ustamgeliyor.jpg

Çocukların gelişiminde de oldukça hayati bir önem taşıyan organik meyve sebzeler ebeveynlerin üzerinde durmaları gereken bir konudur. Sizin ve çocuğunuzun sağlığında önemli yer taşıyan şu 3 sebzenin faydalarına bir bakalım.

Ispanak ustamgeliyor.jpg

Ispanak

Vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengin olan ıspanak, küçükten büyüğe herkesin tüketmesi gereken sebzelerin başınad gelir. Özellikle çocuklarda kemik gelişiminde oldukça ciddi bir rol oynayan ıspanak, doğal bir antibiyotik görevi görür. Kanser, kalp ve damar hastalıklarına da iyi gelmektedir. İçerisindeki A vitamini sayesinde göz sağlığını korur, kanser hücrelerinin gelişimini önler, Alzheimer olma olasılığını azaltır, K vitamini sayesinde kemikleri güçlendirir.

sarımsağın faydaları ustamgeliyor.jpg

Sarımsak

Sarımsak doğal antibiyotiktir. İnsülin direncini artırır ve kalp sağlığı olmak üzere, damar tıkanıklığı, kolesterol ve tansiyon gibi bir çok ciddi hastalığa şifa olmaktadır. Modern tıbbın bile kabul gördüğü mucizevi bir besin kaynağıdır. İçerisinde bulundurduğu A, B6 ve C vitaminlerini barındıran sarımsağın faydaları saymakla bitmez. Kalsiyum, bakır, manganez ve demir gibi değerli mineralleri de içersinde barındıran sarımsak sıklıkla tüketilmelidir.

taze sebze ve meyve ustamgeliyor.jpg

Havuç

Havuç, muhteşem bir A vitamini kaynağıdır. Cilt, saç, tırnak ve kalp hastalıkları riskinin ciddi oranda azaltması ile bilinir. Havuca turuncu rengini veren renk pigmenti beta karotendir. Bu pigment vücüt tarafından A vitaminine dönüştürülür. Strese karşı da vücudu koruyan havucun prostat kanseri, akciğer kanseri ve kolon kanseri riskini düşürdüğü bilinmektedir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler