Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Peyzaj mimarlığı nedir ve neden gereklidir?

Bir şehrin bahçelerine ve parklarına düzenleme ve neşe katan eşsiz bir manzara ve yeni bir yaşam alanı oluşturan sanatçı??

Peyzaj kelimesi, Fransızca kökenli bir kelime olup düzenleme sanatı anlamına gelmektedir. Çevrede yer alan doğa, kent, yol, deniz, orman, bitkiler, sahil, sanayi yapıtları gibi birbiriyle çok farklı alanların belli bir sistem üzerinde düzenlenmesine peyzaj mimarlığı adı verilmektedir. Üniversitede mimarlık alanının alt dalı olarak okutulan peyzaj mimarlığı, günümüzde asli görevinin dışında sadece doğal ve botanik yapılar üzerinde düzenleme yapılmaktadır.

4.jpg


Peyzaj
düzenlemesi yapan kişilere peyzaj mimarı veya peyzaj uzmanı adı verilmektedir. Oldukça sık karşılaşılan sorulardan biri olan peyzaj mimarı ne iş yapar sorusuna yalnızca bahçe düzenlemesi yanıtını vermek yanlış bir cevap olacaktır.

216842-Butchart-Gardens-Vancouver.jpg

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bir peyzaj mimarı; bir şehrin bahçelerine ve parklarına düzenleme ve neşe katan eşsiz bir manzara ve yeni bir yaşam alanı oluşturan bir sanatçıdır.

bd3a88102d94bb11767a45cd65da37db78c0aa15-1-1140x600.jpg

Son yıllarda özellikle de bahçe düzenlemeleri için başvurduğumuz peyzaj mimarları, bahçe içerisinde düşünemeyeceğimiz alanlardan hayal bile edemeyeceğimiz şaheserler çıkartarak muhteşem bir bahçeye sahip olmamızı sağlar.

peyzaj-mimarligi-nedir_646x340.jpg

Yemyeşil bitkileri, ahşap, taş plastik gibi ürünlerle ve birçok mevsimlik bitkilerle karıştırarak modern, geleneksel akımlar ortaya koyan mimarlık harikası artık hayatlarımızda vazgeçilmez bir yer almıştır. Bahçe alanları için ilk başvuracağımız kişiler haline gelen peyzaj mimarları evlerin mimarisine, yapısına ve bahçenin kullanım amacına göre isteğe bağlı tüm düzenlemeleri de yapabilmektedir.

villa-peyzaj-modelleri-2.jpg

Doğru dekorasyon ve düzenleme ile evinizin bir beton yığınından ibaret olmadığını ve bahçenizin aslında harika bir alan olabileceğini göstermektedir. Dört mevsim boyunca yeşil kalacak bir bahçe ile bahçe aksesuarlarının kullanıldığı bir bahçe, mekânın havasını değiştirirken evinizin bile atmosferini etkileyecektir.

peyzaj-mimarligi.jpg

Evinize değer ve konfor katacak olan düzenli ve şık bir bahçe aynı zamanda çocuklarınızın da güvenle vakit geçirebilecekleri doğal bir mekân haline gelecektir. İşini iyi yapan usta bir peyzaj uzmanı ile çalışmak bahçenizi muazzam bir mekân haline getirmenin yanı sıra ufkunuzu da genişletmeye yarayacak avantajlı bir iştir.

denizli-bahce-peyzaj.jpg


Peyzaj mimarlığı
birçok alanda görev yapsa da özellikle bahçe alanında yoğun talep görmeleri diğer mimari işlerin çevre düzenlemesine yeterince ilgilenmesi ve büyük oranda ihtiyacın bu alanda olması ile ilgilidir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler