Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Kısa sürede ev taşıyacaklara en pratik taşınma programı!

Ev taşıma, işin içinden çıkılması oldukça zor olan bir iştir. Hatta çoğu zaman nereden başlanacağına bir türlü karar verilmediği için toparlanma işleminin uzamasına, günler almasına bile neden olabilmektedir.

Eğer yakın zamanda taşınacaksanız ve taşınma sürecinde yanınızda yardım edecek kimse yoksa kolları sıvayarak işe koyulma konusunda gecikmeseniz iyi edersiniz. Ev taşıma işleminiz de taşınma gününe ne kadar az bir süre varsa o kadar elinizi çabuk tutmanız işinizin çok daha çabuk bitmesini ve son dakikaya kalmamasını sağlayacaktır.

Elbette zorlu ve karmaşık bir süreç olan evden eve taşımacılık işlemi, doğru yöntemler kullanıldığı takdirde kolaylıkla ulaşmanızı sağlayacak olan bir işlem olacaktır. Ancak olması gerektiği düzende yapılmayan ev taşıma işlemi, içinden çıkılmaz bir hal alabilir ve son zamana kadar her şey birbirine karışabilir.

Ev taşıma sürecini nasıl kolaylaştırabilirim?

Nakliyat işleminde her süreç oldukça zorludur, ancak evden eve nakliyat işlemi çok daha ayrıntılı eşyaların bulunmasından dolayı çok daha sıkıntılı bir süreç olabilmektedir. Hele de taşınmaya kısa bir süre var ve taşınma konusunda ilk deneyiminiz ise!

Eğer yukarıda dediğimiz durum tam da şu an içinde bulunduğunuz durumu özetliyorsa doğru yerdesiniz, doğru yazıyı okuyorsunuz demektir. Şimdi size sıralayacağımız öneriler sayesinde kısa zamanda pratik bir şekilde ev taşıma işlemi nasıl olur hep birlikte göreceğiz.

  • Yapılacaklar Listesi

Her işin başı plan-program, bu gerçek önemsenmediği takdirde ise her şey birbirine giren sıkıntılı bir süreç haline geliyor. Aslında yapılacak olan işlem birçok işte olduğu gibi bu süreçte de yapılacaklar listesi yaparak sürecin takibini ve kronolojisini çıkartmak olacaktır, ‘’ ilk işlem bant, koli bandı, makas, koli gibi gereçleri almak, hafta başı yatak odasındaki giysileri toplamak vs.) Ev taşıma süreciniz de yapılacak işlemler sırası ile listelendiği takdirde ikinci adımı atabilir, eşyalarınızı taşıma işinize başlayabilirsiniz.

  • Paketleme Gereçlerini Alma

Ev taşıma işlemi için ikinci madde ise taşıyacağınız eşyaları paketleyebilmek için mutlaka elinizde bulunması gereken gereçlerin önceden hazırlaması gerektiğidir. Evden eve taşımacılık firmasının gelerek eşyalarınızı bir diğer adrese taşıma zamanına az kala yapacağınız işlemin hem hızlı hem de muntazam olması gerekmektedir. Bundan dolayı da paketleme işlemi yaparken koli, koli bandı, makas, çıtçıtlı muşamba gibi gereçlerin yeteri kadar olup olmadığından emin olmalısınız. Bu sayede paketleme işleminize başladığınızda işiniz sekmeye uğramadan seri bir şekilde devam edecektir. Aksi durumda ise işiniz oldukça fazla duracak ve istediğiniz gibi bir sonuca ulaşmanız oldukça imkansız olacaktır.

  • Oda oda paketleyin

İşinizin acele olması gerektiğinin farkındayız. Taşınmanıza çok az bir zaman kaldığınında! Ancak panik yapmanız her işin birbirine girmesine neden olacak ve sonuç olarak istediğiniz gibi bir sonuca ulaşamayacaksınız. Bu süreçte hızlı bir sonuç için ilk iki maddeyi tamamladıktan sonra, üçüncü ve işlerinizin yol aldığı maddede ise yapacağınız işlemin toplama işinde işinizi oda oda yapmanız olacaktır. Yatak oadaını topalamaya başladığınızda kolilemeye başladığınız eşyalarınızı yatak odasından dışarıya çıkartmamalısınız. Bu işlem sayesinde ise hızlı hızlı paketlediğiniz eşyaların nereye ait olduğunu bilmek ve diğer eve gittiğinizde kargaşayı önlemek olacaktır. Tabi odanızdan çıkartmadığınız kolileri taşıma işlemi başlamadan önce kategorilere ayırarak üzerlerine not almanızda mutlaka yapmanız gereken bir durumdur.

Hızlı bir şekilde taşınacağınız zaman yukarıda sıraladığınız maddelerin kolaylıkla sağlanabilmesi ve kolay bir şekilde en iyi sonuca ulaşabilmesi için yapmanız gerekenleri sıraladık. Ev taşıma işleminin zor ancak altından kalkılamayacak denli bir iş olmadığını sizlerle paylaştığımız bilgileri uyguladıktan sonra anlayacaksınız.

Benzer Konular

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler