Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Kuru yemişin bilmediğiniz faydaları

Kalorilerinden dolayı tüketirken tedirginlik çektiğimiz kuru yemişlerin faydalarını duyduğunuzda inanamayacaksınız

Kalori açısından diyetisyenlerin fazla tüketimini önermediği kuruyemişler, vitamin ve sağlık açısından oldukça çeşitli faydalara sahiptir. Farklı farklı olan bu vitamin deposu atıştırmalıkların hepsinin kendine has özellikte faydası bulunmaktadır.

kaju.jpg

  • Kaju

Protein açısından oldukça zengin olan kaju, kas kitlelerini korur, bu yüzden spor yapanların bir numaralı çerezlerinden biridir. Kalori olarak yüksek bir depo kaynağı olduğu için, gün içerisinde 9-10 adet tüketimi önerilmektedir. 8-10 adet kaju yaklaşık 100 kalori etmektedir. Omega-3 içererek kalp, damar ve beyin dostu olarak da bilinmektedir.

ceviz.jpg

  • Ceviz

Oldukça iyi bir hafıza, kuvvetli bir beyin ve sağlam bir kalp istiyorsanız her gün mutlaka ceviz yemelisiniz. İçerisinde bulunan omega-3 fazlasıyla değerlidir. Bu yüzden kalp sağlığı bakımında, beyin gelişimi açısından ve bağışıklık sistemi açısından oldukça faydalı bir kuru yemiş çeşididir. Uzmanların ailesinde kalp hastası olanların ve Alzaheimer hastası olanların günde mutlaka bir adet ceviz tüketmesi gerektiğini söylüyor.

fındık.jpg

  • Fındık

D vitamini deposu olan fındık, E vitamini açısından da oldukça zengin bir besin kaynağıdır. Kuru yemiş denildiğinde ilk akla gelenlerden biri olan fındığın ülkemizde üretimi oldukça boldur. Karadeniz bölgesinde üretimi yapılan bu vitamin deposunun faydaları saymakla bitmez. Antioksidan bakımından oldukça zengindir, bağışıklık sistemini güçlendirir, Gün içerisinde tüketeceğiniz 6-7 adet fındığın yaklaşık kalorisi ise 10-15 kaloridir.

çekirdek-.jpg

  • Ay çekirdeği

Bağışıklık sistemine oldukça faydalı olan ay çekirdeği, içerdiği çinkodan dolayı kalp ve damar hastalıklarına iyi gelmektedir.  Ay çekirdeğinin diğer kuru yemişlere nazaran çok daha kalorisiz olması gün içerisinde bir avuç kadar tüketmekte sorun olmadığını göstermektedir. İçerisinde bulunan mineraller sayesinde kalp rahatsızlığı yaşayan kişilere fazlasıyla olumlu etkileri olduğunu göstermektedir.

badem.jpg

  • Badem

Badem cilt sağlığı için bulunmaz bir besin kaynağıdır. Tırnak, cilt, saç sağlığınızın yerinde olması için mutlaka günlük 5 adet badem tüketmelisiniz. İyi bir omega-3 deposudur, bundan dolayı da kalp ve damar hastalıklarına da faydası vardır. Magnezyum sayesinde psikolojik rahatlamaya da oldukça faydalıdır. Gün içerisinde 5 badem, 50 kalori etmektedir. Kuru yemişin faydalarından yararlanmak için mutlaka dozunda tüketmeye özen göstermelisiniz. Aksi halde zarar sağlayacaktır.

Tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da. HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler