Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Klozet Montaj İşlemi Nasıl Yapılır

Ustamgeliyordan  klozet montaj işlemini öğrenerek kendiniz dahi klozet takabilirsiniz.

Klozet Montajı

Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki klozet montajı ustalık isteyen bir iştir. İnce hesaplamalar ve dikkatli bir işçilik gerektirir. Aksi takdirde klozetten sızıntılar olabileceği gibi giderden kaynaklı sorunlar da yaşanabilir. Ancak imkanlarınız usta çağırmaya elvermiyorsa kendiniz de bu işi başarabilirsiniz.

Klozet montajına geçmeden önce mutlaka suyu ana vanadan keserek önlem alın. Daha sonra işleme başlayabilirsiniz. Montaj için musluklar, gider, klozet ve gerekli malzemelerin önceden hazırlanmış olması gerekir.

Montaj Aşamaları

Klozet montajına ilk olarak atık su giderinin takılması ile başlanmalıdır. Klozet ile atık su giderini birbirine bağlayan kadanın doğru ve sağlam şekilde geçirildiğine emin olun. Yoksa buradan atık su sızıntısı yaşanabilir ki hiç hoş olmaz.

Kadanın diğer ucu ise klozete sabitlenecektir. Bu aşamada klozeti sabitliyormuş gibi koyarak ölçüm yapın ve vidalama yeleri ile klozet çevresini kalemle çizerek ayarlayın. Klozeti kaldırın ve vida atacağınız yerlere dübel koyun.

klozet (4).jpg

Bu işlemden sonra klozetin yere sabitlenmesi yapılır ve vidalanır. Sağlamca oturan klozet, sallanmamalıdır.

Klozet sabitlenince klozet musluğu takılabilir. Klozet ve arasında bulunan musluklar hortumla birbirine bağlanabilir.

Bu işler bitince klozet bu şekilde bir kaç gün kullanılarak test edilmelidir. Eğer sızıntı fark edilirse müdahale edilmeli ve klozet tamiri yapılmalıdır. Sızıntı olmadığı takdirde klozetin zeminle birleşen noktalarına silikon çekilmelidir.

Asma Klozet Montajı

Yukarıda size anlattığımız klasik, ayarlı klozet montajı idi. Ancak günümüzde asma klozetler de çok tercih edilmektedir. Klozetin ayakları olmadığı için temizlik yaparken kolaylık sağlar. Sifon duvarın içerisinde olduğu için de yerden tasarruf sağlar ve banyoya geniş gösterir.

Asma klozet montajı ustalık isteyen bir iştir. Çünkü sifonun duvara yerleştirilmesi gerektiği gibi klozetin de çok sağlam olması gerekir. Bu nedenle asma klozet takmak için kendiniz uğraşmak yerine profesyonel bir firma ile anlaşın.

Asma klozet ve klozet takımı tam olduktan sonra gelen usta kısa sürede sizin için bu işi yapacaktır. Size ise güvenli bir şekilde kullanmak kalacaktır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler