Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Çatı Yalıtımı İşlemlerinde Yapı Seçeneklerinin Önemi Nedir?

Çatıların daha dayanıklı olması binanın da daha dayanıklı olması demektir, çatı yalıtımı ustamgeliyor adresinden bilgi alabilirsiniz.

Konforlu Yaşam Çatıdan Başlar

Binaların ana kurulumu çatıdan başlar. Çatılar, bina için güven ve sağlık alanıdır. Eğer çatı dayanıklı ve sağlıklı olursa içerisinde yaşayanlar da daha konforlu ve daha sağlıklı bir hayat yaşarlar. Bu nedenle konforlu yaşam için çatı yalıtımı gereklidir. Bu nedenle de yapılan çatı yalıtımlarında sadece dış görünüşe değil çatınızın ve binanızın özelliklerine göre seçim yapmalısınız.

Korunma Maksatlı Çatı Yalıtımları

Çatıların yalıtımının birçok maksadı olabilir. Gerek korunma gerek yalıtım gerek görünüm gibi birçok neden ile yalıtım ve izolasyon yaptırabilirsiniz. Fakat her ne amaçla yaptırırsanız yaptırın mükemmel bir yalıtım sistemi sağlanamaz. Çatı yalıtım kesinlikle işe yarar diye bir durum yoktur. Doğal afetler, depremler gibi durumlarda şiddete göre bazen hiçbir yalıtım sistemi işlevini göremez. Eğer daha dayanıklı bir yalıtım istiyorsanız bu siz değil çatı yalıtım ustaları tarafından yaptırmalısınız. Çatı yalıtım ustası çatınızın tüm özelliklerini bilecektir ve en uygun yalıtım düzenini ve çatı döşeme ve kaplamalarını yapacaktır.

mantolma-isi-yalitimi (11).jpg

Ahşap Çatıdan Sakının

Ülkemizde meydana gelen doğal afetler sonucunda ahşap çatı sistemlerinden uzaklaşmışlardır. Ahşap çatılar, korunma maksadı ile kullanıldığında işlevini layıkı ile yerine getirmemektedir. Kiremit kullanımı ile bu sorunun aşılması sağlanmıştır. Kiremitli çatılar hem dayanıklılık hem de görünüm açısından daha güvenli ve estetiktir. Çatı yalıtım malzemeleri ile beraber kullanıldığında daha uygun ve daha güvenli bir hale gelmektedirler. Çatı sistemleri aynı zamanda ortak kullanım alanları olarak da kullanılmaktadır. Düz çatı sistemleri ve eğik çatı sistemleri arasında fark vardır. Teras çatılar düz biçimdedir. Binaların daha değerli daha nitelikli olması için bu teras tipleri kullanılmaktadır. Çatıların bir özelliğinin de küflenmemesidir. Küflenen çatılar, zaman içerisinde çürümeye başlar. Bu çürüme binaya da etki edecektir. Aynı zamanda evin içerisine yayılan kötü kokulara katlanmak daha zor olacaktır. Çatı yalıtımı bunun gibi birçok amaç için gereklidir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler