Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Kitap okumayı sevenlerin dikkatine! 3 adımda evinizde kitap okuma alanı oluşturabilirsiniz!

Evinizde kitap okuma alanı oluşturmak için kolayca yapmanız gereken 3 adım işte şöyle…

Kitap okumak kimi insanın hiç ilgisini çekmeyen eğitici bir aktivite olsada kitap okuma konusunda oldukça istekli ve her boşluğunu bu eğitici işleme veren birçok kişi bulunmaktadır. Ancak ne yazık ki kitap okumayı seven kişi sayısı ile kitap okumayan kişi sayısı arasından dağlar kadar büyük bir fark bulunmaktadır.

kitap okuma dekorasyonu.jpg

Ülkemizdeki oldukça düşük olan kitap okuma sayısı sonucuna göre yetişkinlerde olmayan kitap okuma alışkanlığı çocuklarda da oluşmuyor ve Türkiye’nin geleceği hiç de parlak görünmüyor!

kitap-okuma.jpg

Tüm bu iç karartan sonuçlardan biraz uzaklaşacak olursak kitap okumayı seven kişiler için ihtiyaç haline gelen kitap okuma alanları nasıl oluşturulur birlikte inceleyelim.

kitap okuma dekorasyonu-ustamgeliyor.jpg

Kitap okumak için nasıl bir alan gerekli?

Evinde kendine ait bir alan oluşturmak isteyen ve bu alanı ister Home Office şeklinde kullanan ister kitap okuma alanı olarak kullanan kişilerin izlemesi gereken en doğru yöntemleri şöyle sıralayabiliriz:

  • Eğer evinizde bir çalışma alanı, kitap okuma alanı istiyorsanız ilk olarak bu alanı dizayn etmek için ev içerisinde televizyona uzak bir köşe seçmeniz gerekmektedir. Seçeceğiniz köşenin cam kenarında olması manzaranız nasıl olursa olsun çok daha etkili bir okuma moduna girmenizi sağlayacaktır.
  • Eğer kendiniz için dizayn ettiğiniz okuma köşenizde yeterince ışık yoksa mutlaka yeterli ışıklandırma sistemleri eklemeniz ve net bir ışık oluşturmanız gerekir. Yetersiz ışıkta kitap okuma konusunda zevk alanlardanız kendinize böyle bir ortam da oluştura bilirsiniz. Loş ortamı okuma da verimi arttırmak yerine azaltmakta olduğu da uzmanalar tarafından açıklanmıştır.kitap okuma dekorasyonu-kitap.jpg
  • Ev dekorasyonu için kitapları kullanarak hem gözünüzün önün de tutmuş hem de çocuğunuzun kitap ile yaşamasına öncülük etmiş olursunuz. Sıcak kitap okuma alanı ile televizyonu belli saatlerde kapatarak kendinizi belli bir sayfaya, saate odaklayarak çayınız, kahveniz eşliğin de kitabınızı okuyabilir, çocuğunuzun da sizi bu konuda örnek almasını sağlayabilirsiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler