Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Kendi ev dekorasyonunu yapacak olanların dikkatine!

Dekorasyon bilgi ve kurallarla uygulanan kimi zaman kuralın, kuralsızlık olduğu bir olgudur.

Genelde dekorasyon bir uzmanın elinden çıktığı zaman daha göz alıcı ve güzel görünür. Oysa mimarın, dekoratörün uygulamış olduğu belli başlı kuralları bilerek aynı sonuçları çıkartacağımız muhtemel bir durumdur. Dekorasyon bilgi ve kurallarla uygulanan kimi zaman kuralın, kuralsızlık olduğu bir olgudur.

oturma odası takımı ustamgeliyor.jpg

Evinizde yahut dekore edeceğiniz bir mekan da dekorasyonu kendiniz yapmak istiyorsanız, uzmanların dekorasyon konusunda uyguladıkları püf noktalarını uygulayarak mükemmel görüntülere sahip olabilirsiniz.

oturma odası dekorasyonu ustamgeliyor.jpg


1) Aydınlatmalar altın değerinde

Dekorasyon da aydınlatmanın önemi olmazsa olmaz denecek kadar fazladır. Dekore ettiğiniz evin, ne kadar güzel olduğu ancak kuvvetli ve şık bir aydınlatma sistemi ile anlaşılır. Hem şık hem de  modern bir aydınlatma sistemi, abajur gibi ışık sistemleri ile dekore edilecek mekanın aydınlatma sistemi ve yeri önceden belirlenmelidir.

salon dekorasyonu ustamgeliyor.jpg


2) Raf ve obje

Özellikle de dekorasyonda sadeliği yahut doğallığı tercih ettiyseniz açık raflar kullanarak ev dekorasyonu için uyumlu olan objeleri sergileyebilirsiniz. Objelerin güzelliği kadar nerede ve ne şekilde sergilendiği de oldukça önemli bir kuraldır. Her dekorasyonun kendine has bir tarzı vardır ve bu tarzlara uyumlu olarak belli objeler seçilmesi dekorasyondaki bütünlüğü sağlayacağı gibi daha doğru ve şık sonuçlarda ortaya çıkacaktır.

ev dekorasyonu ustamgeliyor.jpg


3) Renk kullanımı

İster ev dekorasyonu olsun ister başka bir mekan, doğru renk kullanımı hayati önem taşıyan bir faktördür. İstediğiniz bir tema varsa  bunu renkle büyük bloklar halinde yansıtmanız mümkündür. Fakat seçeceğiniz rengin size psikolojik olarak etki yapmayan ve eve olumsuz bir atmosfer oluşturmayan renkleri seçmeniz evinizde mutlu ve ferah yaşayabilmenizi sağlar.

iskandinav ev dekorasyonu ustamgeliyor.jpg

Yapacağınız bazı renk seçimleri dekorasyondan dolayı mecburi olabilir. Örneğin iskandinav ev dekorasyonu uygulamasında beyaz, açık gri gibi renklerin kullanımı mecburidir. Fakat bu renkler uzmanlar tarafından belirlenen ve insan psikolojisine olumsuz etkiler oluşturmayan tonlardır. Bu şekilde olan renk seçimlerinin dışında koyu tonlar ve kombinleri uygulanmaması gereken renk tonlarıdır.

salon dekorasyonu.jpg

Renk seçimi yapmana önde mutlaka bu konu hakkında bir bilgisi ve işin ustası olan bir mimara danışın yahut sıkı bir araştırmadan sonra karar verin.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler