Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Karanlık mekânları dekore ederken dikkat etmeniz gereken 4 madde

Evinizin dekorasyonu, evde oluşacak pozitif veya negatif ortamın en büyük etkilerindendir.

Evinizin dekorasyonu evde oluşacak pozitif veya negatif havanın yayılmasına neden olacaktır. Bu hava genel olarak evde ışığın az olmasında, koyu renk yapılan dekorasyondan, yanlış kullanılan ev mobilyasından olabilmektedir.

salon takımı ustamgeliyor.jpg

Dekorasyonda hata yapmamak için veya daha önceden yapılmış olan dekorasyon hatalarını düzeltmek için bu konu hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Ev dekorasyonu yapmak için elbette uzman olmanıza gerek yoktur. Bu konu hakkında biraz kabiliyet veya doğru bilgi sizi yapmanız gerekenler konusunda oldukça doğru bir şekilde yönlendirecektir.

ev dekorasyonu ustamgeliyor.jpg

Ev dizaynı konusunda en önemli konu evin karanlık olmamasıdır. Eğer eviniz doğal ışıktan yeterince faydalanamıyorsa evinizin çok daha dikkatli bir şekilde dekore edilmesi gerekiyor demektir. Yapacağınız dekorasyon da ilk madde ile başlayalım;

salon dekorasyonu.jpg


Renklere dikkat!

Karanlık bir evi veya bir odayı dekore edeceğinizde ilk önemli unsur renklerdir. Dekorasyonda renk uyumu adeta ortamın hangi atmosfere bürüneceğini belirleyen ana maddedir. Karanlık olan bir odanın koyu tonlardaki renklerle dekore edilmesi, odayı mahzen havasına bürüyerek ortamda nefes alınamaz bir hava oluşturacaktır.

Aksine ışık almayan odalarda mobilya veya duvarlarda mutlaka açık renk tonları kullanılmalıdır. Koyu renkler yanlış dekorasyon yapılmasına neden olacaktır.

salon dekorasyonu ustamgeliyor.jpg

Doğru aksesuarlar

Karanlık bir oda için kullanacağınız aksesuarlar yüzeyleri cam, ayna gibi parlaklıklara sahip olmalıdır. Böylece gelen her ışıkta göz yanılgısı ile vereceği parlaklık hem daha ışıklı bir ortam, hem de daha geniş bir ortam izlenimi verecektir. Örneğin oda da az da olsa ışıktan faydalanan bir köşeye kare standart boyutta yahut bir duvarı kaplayacak şekilde özel tasarlanmış bir ayna yaptırarak odanın iki kat daha aydınlık ve büyük görünmesine yardımcı olabilirsiniz. Ev dekorasyonu yaparken bu tarz ufak ama etkili bilgilerle oldukça büyük işler yapmanız mümkün.

ev dekorasyonu.jpg

Cam tuğla

Küçük ve karanlık olan odanızı aydınlatmak için bir diğer önerimiz ise cam tuğla kullanımı olacak. Odanızın camı küçükse evinizin dışarıya bakan cephesinde belli kısımlara cam tuğla (modelli) yaptırarak hem daha estetik bir görüntüye sahip olur hem de daha ışıklı bir görüntü elde edebilirsiniz.

oturma odası dekorasyonu ustamgeliyor.jpg

Mobilya

Ve son olarak ufak ebatlı ve açık renkli az mobilya kullanarak karanlık olan odanın daha ferah görünmesini kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Böylelikle dekorasyon yaparken doğru yöntemler ile doğru sonuçlar elde etmiş olursunuz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler