Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Mesleğini evden yapabilenlere 5 motivasyon önerisi

Çalışma hayatı mesleğiniz her ne olursa olsun kişileri yoran
ve belli temposu olan bir işlemdir. Bu koşuşturmalı rutin olan iş hayatı
kişilerin ciddi boyutta strese girmesine ve bunalmasına da neden olurken,
stresten gelen daha birçok psikolojik bunaltının da yanı sıra gelmesine neden olmaktadır.

Bu sebepler mesleğini Home Office yapabilecek olan
kişilerin tam da bu ve benzeri nedenlerden dolayı işlerini artık evde yapmaya
devam etmeleri sıklıkla söz konusu olmaktadır. Ancak bu her ne kadar dışarıda
çalışma işine göre çok daha kolay gözükse de aslında evde çalışma durumu
kendi içerisinde çok daha fazla olumsuzluklara neden olabilmektedir.

Örneğin; Evde çalışabilmek için eğer sizin henüz bir çalışma odanız yoksa ve
evinizde rahat çalışabileceğiniz bir oda dekore etmek istiyorsanız şimdi vereceğimiz
fikirler işinize çok yarayacak.

Home office çalışmak istiyorum, nasıl verimli ortam oluşturabilirim?

  • Home Office dekorasyon yaparken mesleğinizin tam olarak ne olduğu oldukça önemlidir. Örneğin; Yazarlık gibi düşünceye bağlı bir iş yapıyorsanız odanızda kullanacağınız malzemeler de ona göre seçilmelidir. Yazarlık yapıyorsanız yazı yazarken gerekli olacak tüm kitaplar masanızda yahut masanıza çok yakında olmalıdır.

  • Şayet işiniz evde de yapılabilecek bir meslekse çalışma odası dekorasyonu Home Office şeklinde olmalıdır. Evde çalışma işinde çok daha rahat koltuklar, göz yormayan beyaz ışıklar veya faydalana biliyorsanız doğal ışık mutlaka tüm gün çalışacağınız oda da var olması gereken unsurlardandır. Çalışma odasıdizaynınızda masanızın üzerinde tüm gün iş esnasında ihtiyaç duyabileceğiniz materyaller de mutlaka bulunmalıdır.

  • Çalışma odası dekorasyonu için bir diğer önemli adım ise seçeceğiniz mobilyalardır. Çalışma esnasında kullanacağınız mobilyalar, çalışma veriminizi çoğaltır veya azaltır. Seçimizi ergonomik bir sandalye ve masadan yapmanız daha uzun saatler daha rahat çalışmanıza yardımcı olacaktır.

  • Evde çalışma işinde çok önemli konulardan biri ise çalışacağınız odanın dekorasyon renkleridir. Mesleğiniz her ne olursa olsun, koyu renk tonlarında dekore edilen bir çalışma odası çalışan kişinin verimini düşürecek ve kısa süre içerisinde çalışmaktan sıkılacaktır. Renk seçiminde olabildiğince açık renkler ve pastel tonlar seçmek çalışma verimini arttıracak ve sıkılmanızı engelleyecektir. Bundan dolayı da doğru ışıklandırma çalışma odaları için oldukça hayati bir yer taşır. Verimin artması veya azalmasına neden olur.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler