Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Kadınların en çok ihtiyaç duyduğu 3 vitamin

Sağlıklık bir yaşam için olmazsa olmazlardan olan sağlıklı beslenme nasıl olur gelin birlikte inceleyelim.

Sağlıklı beslenme, sağlıklı yaşamın olmazsa olmazlarından biridir. Birçok çeşit vitamine sahip olan besinleri hayatınıza dâhil ederek bedeninizin çok daha verimli ve güçlü bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için ilk olarak gün içerisinde tükettiğiniz gıdaların günlük vitamin değerinikarşılayıp karşılanmadığınıöğrenmeniz olacaktır. Özellikle de kadınlar için günlük olarak alınması gereken vitaminler şöyle:

vitamin-sağlıklıyaşam-ustamgeliyor.jpg

  • Demir

Sağlıklı yaşam için kadınların ve erkeklerin ortak ihtiyacı olan demir, en önemli mineraller arasında yer almaktadır. Demir; alyuvarlarda hemoglobin üretmek, hücrelere oksijen taşımak, hücre gelişimi ve büyümesini düzenlemek, zayıf olan bağışıklığı kuvvetlendirmek, beyin fonksiyonlarını desteklemek gibi işlemlere sahiptir.

demir içeren besinler-ustamgeliyor.png

Uzmanlar tarafından yapılan bir araştırmada ise her yaş grubundan insanın belli ölçülerde demir ihtiyacı olduğu görülmüştür. İşte yaşa göre demir ihtiyacı; 19-50 yaş arası kadınlar: 18 mg, 14-50 yaş arası hamile kadınlar: 27 mg, 18- 20 yaş arası emziren kadınlar: 10 mg,  19-50 yaş arası emziren kadınlar: 9 mg ve 50 yaş ve üstü kadınlar ise 9 mg demire ihtiyaç duymaktadırlar. Demir ihtiyacı en çok kırmızı et, tavuk, hindi, balık, tam tahıllı besinler, koyu yeşil yapraklı gıdalar, fasulye gibi besinlerden alınmaktadır.

kasiyum-içeren-gıdalar.png

  • Kalsiyum

İnsan vücudunda özellikle kemik sağlığı için hayati önem taşıyan, vücut için yeterli kalsiyum seviyeleri aynı zamanda arten, ven ve kas fonksiyonunu korurken hormonların belli bir dengede olmasını sağlayan kalsiyum, kemiklerin erken yaşlanmasını önlerken çok daha kuvvetli olmasını da sağlamaktadır. Kalsiyum ihtiyacı çoğunlukla ıspanak, badem, soya peyniri ve sardalye gibi kalsiyum açısından oldukça zengin olan besinlerden alınmaktadır. Bu besinleri belli ve düzenli aralıklarda tükettiğinizde kalsiyum ihtiyacı konusunda vücudunuza yeterli besini almış olacaksınız.

magnezyum-ustamgeliyor.jpg

  • Magnezyum

Vücudun magnezyuma ihtiyacı en fazla normal kas ve sinir fonksiyonlarını muhafaza esilmesi, kalp ritimlerinin sabitlenmesi, sağlıklı bir bağışıklık sistemi, kemiklerin güçlenmesi için kullanılmaktadır. Bu tarz faydaların yanı sıra kan şekeri düzeyinin düzelmesine, kuvvetli bir bağışıklık sistemine, tansiyon dengesine, çeşitli vücut kramplarına, baş ağrısına ve migren gibi hastalıkların çok çok azalmasına yardımcı olmaktadır.  Magnezyum en çok nelerden alınır; Ispanak, soya, fındık, avokado, kabak çekirdeği, barbunya gibi gıdalar da magnezyum açısından oldukça zengindir.

Tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da. HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler